Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Deja vu...

or stavam sa blaznom ?

Snivam o tom,ze som or som a pamatam si zablesky sna...? Kazdopadne to neviem posudit ale za kratke obdobie toho bolo viackrat a minimalne dve taketo Deja Vu si pamatam doteraz. Je to zaujimave,pretoze som to nemohol vidiet nikde inde, nakolko slo o filmove novinky ktore boli release len v nedavnej dobe no pri oboch som si spomenul,ze som danu scenu uz videl predtym... Do kina chodim zasadne najedeny a bez pozitia alkoholu or inych omamanych latok a tak vylucujem halucinacie or ine psychycke poruchy aj ked asi neni som normalny uz davno no terazky si to nejako viac a viac uvedomujem.

Co to vlasnte je Deja Vu ...? Podla dostupnych infosiek na nete,ktore som rychlo prekukol je to zazitok opisovany asi takto

"experience of feeling sure that one has witnessed or experienced a new situation previously."

"The experience of déjà vu is usually accompanied by a compelling sense of familiarity, and also a sense of "eeriness," "strangeness," or "weirdness," The "previous" experience is most frequently attributed to real life, although in some cases there is a firm sense that the experience "genuinely happened" in the past."

Je to zaujimave,pretoze nik to nevie vysvetlit, teda aspon podla toho co viem a tiez je to zaujimave ako som mohol vidiet nieco co nie je spojene s mojimy zazitkami or minulostou mne vlastnou aby to mohlo byt zakotvene niekde hlboko v pamati a sem tam to nepozorovane vyskocilo na povrch. Avsak v poslednych dvoch pripadoch to nie je mozno nakolko sa jedna o film, ktory ako novinka nemohol byt videny nahodou a tym nemohol zanechat stopu v dlhodobej pamati or sedej kore or whatever we'll call the brain.

Proste ma to trosku vykolajilo a nejako ma to nuti rozmyslat co to je, cim to je a pripadne co si z toho vziat, nakolko ak niekomu poviete,ze pocuvaj toto som uz zazil or videl vacsina sa na vas pozrie sucitne akoze jasan to vies,ze si to  videl a pri tom maju taky ten vyraz na tvari,ze kde som len dal ten kabatik pre podobne prilezitosti. Neviem momentalne ako to spracovat a tak v tom hladam nejake spojenie za ucelom ucenia or poucenia, resp co z toho si mam vziat alebo preco to vidim, citim.

V poslednej dobe je toho viac a viac resp mozno to len ja viacej vnimam a pocuvam intuiciu or proste nejako sa mi nieco chce ukazat, povedat,naznacit or proste len blbnem... Neviem ako ste na tom vy ale ako clovek zaujimajuci sa o veci medzi nebom a zemou a pripadne zakutia ludskej duse uvazujem viac a viac cim to je,ze sa mi zda akoby som tieto veci uz zazil.

Jedina podstatna otazka ma napada a to taka,ze ci je to varovanie o nespravnom smerovani a je to upozornenie na chyby, ktore sa nemaju opakovat or je to pravy opak a to znamena potvrdenie o spravnom smerovani.

Kazdopadne citim akoby sa v poslednom case stavali veci "nahodne" ktore vsak vobec nezneju nahodne a uz vobec ic necitim ako nahodu, pretoze prichadzaju neocakavane spontanne a odchadzaju rovnako ale po nich ostava pocit znameho neznama, ktore zastavi cas a necha vas premyslat.  


Zo života... | stály odkaz

Komentáre

  1. aspon mame
    o com premyslat :))
    publikované: 27.02.2009 11:06:24 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Astrálne cestovanie by mohlo byť vysvetlením...
    :-)
    Ale neviem, či na to veríš... ;-)
    publikované: 27.02.2009 11:07:25 | autor: Ketrin (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Deja vu - už videné...
    Prikláňam sa k vysvetleniam typu, že tieto videné stavy sú z našich minulých životov...aj ked práve táto teória je pre vedcov neprijateľná, mne vyhovuje a teším sa, až v svojom budúcom živote, čo budem operná diva, uvidím útržky z tohto...
    ...pekný deň...:-))
    publikované: 27.02.2009 11:11:30 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Ivanko, s niečím podobným mám ja bohaté zážitky... Možno je to dané senztívnejším ľuďom.
    Aj to deja vu bolo... Ale často som mala aj nevystliteľné sny, ktoré sa napokon ukázali byť pravdou. Jeden z nich sa mi ako dieťaťu veľmi často sníval. Bola tam kuchyňa so starým kredencom. Za tým kredencom boliukryté malé dvierka. Ja som v tom sne do nich vošla - a za nimi som našla malú izbičku so starenkou. To sa mi snívalo celé roky. Raz som to povedala mojej mame. A tá na to, že naozaj na tej stene boli dvierka, za tými dvierkami izbička, v ktorej bývala moja stará mama. Keď umrela, zamurovali ich. Podotýkam, že som ju nikdy nevidela, mala som tri mesiace, keď zomrela. No v tých snoch som sa s ňou často rozprávala...

    Pekný deň, Ivanko, ja na deja - vu verím.
    publikované: 27.02.2009 11:13:09 | autor: Rozpravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ahoj Ivanko,
    mne sa to tiež stáva...vo sne niečo vidím...a o nejakú dobu neskôr sa na tie miesta aj reálne dostanem a sú mi známe, hoci som tam prvý krát...a to medzi nebom a zemou funguje..a nič nie je náhodné...treba počúvať aj tieto signály...len sa zasa veľmi nimi nezamotať, lebo to narobí iba šarapatu ..a prikláňam sa k tomu, čo napísala Rozprávkarka..že možno senzitívnejší ľudia si to viacej uvedomujú a sa im to stáva...
    pekný deň ti prajem :-) a aj víkend :-)
    publikované: 27.02.2009 11:33:59 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Dobre predpoludnie sa praje :-)
    dakujem za navstevu a prajem dobru chut.

    TP - veru tak, tak ;-)

    Ketrin - verim a zazil ale nie cez den or v kine.

    Matahari - minule zivoty su podla mna jasne a verim na nich ale,zeby tie iste filmy boli aj v nich ...??? Aj tebe pekny den prajem.
    publikované: 27.02.2009 12:47:21 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Rozpravka
    Takze kazdy mame to svoje Deja Vu :-)
    Ale aj tak to rozdelujem na sen a bdely stav nakolko ja som nesnival ale vnimal real.
    Kazdopadne ak sa tebe snivalo s starou mamou, mozno len ta chcela vidiet ako kazdy clovek svoje deti a vnucata a mala si stastie,ze si to zazila a pamatas si to.
    To moje neni ale az tak osobne, skor ako utrzky z filmu v ktorom hram resp som hral z roznych casovych usekov, avsak az potom co sa to stane v skutocnosti. NIkdy nie pred tym ...

    Tiez Ti prajem pekny den a verime spolu ;-)
    publikované: 27.02.2009 12:49:30 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  8. PIratka
    Ako som pisal vyssie, neni to sen ale nico ine no ale kazdopadne mozno mas pravdu a netreba sa s tym moc zaoberat aby som sa nezamotal ... tak idem radsej obedovat nech mi nerobi sarapatu v bruchu :-)
    No jo tak som senzibilnejsi uf dufam,ze nie gay :-)))
    Kazdopadne krasny den a vikend aj Tebe zelam ;-)
    publikované: 27.02.2009 12:53:30 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  9. :-))
    Ďakujem. Akurát ťukám rozprávku. Zamotám tam nejaké to deja - vu, aj vykladačku snov...

    Pá.
    publikované: 27.02.2009 13:02:10 | autor: Rozpravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. mal som taký pocit po ránu
    že dnes čosi napíšeš ;)
    publikované: 27.02.2009 13:02:47 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Áno, Ivanko, ty veríš týmto veciam? :-)
    Ja sama neviem čo si myslieť... každopádne mám vraj dar venovať sa duchovným veciam... skúšala som to... funguje to... :-)
    Ale niekedy mám strach... lebo čo sa mi sníva sa často splní...
    Už som povedala pár ľuďom, že jééj, o tebe sa mi snívalo, že toto a toto... a fakt...
    Včera za mňouz prišiel mamin kolega (ktorému som dávnejšie tiež niečo povedala, a smial sa...) a povedal, že presne tak to bolo.

    Tak neviem... :-))
    publikované: 27.02.2009 13:05:57 | autor: Ketrin (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Hmmm, a ešte niečo... Podobný, veľmi silný pocit deja - vu mávam pri niektorých knihách.
    Tak to bolo aj pri jednej knihe z Bolívie, z pralesa. Mala som vtedy asi trinásť rokov - a bol to príbeh o mužovi, ktorý si najprv myslel, že je homosexuál, lebo sa zamiloval do chlapca. Bolo to o jeho vnútornom boji, ako ho chcel nechať samého zomrieť v pralese, pretože sa bál toho,č o k nemu cíti. Napokon vysvitlo, že je to dievča.
    A keď som to čítala, tak sa mi zdalo, že som tam bola, videla, zažila, že to dievča som bola ja... Nikdy predtým som o Bolívii v takých podrobnostiach nič nevidela ani nečítala.

    A už idem ťukať,
    publikované: 27.02.2009 13:07:32 | autor: Rozpravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Ja už viem!!!!
    ty budeš neobjavený režisérsky talent!!!!
    :-)))))
    publikované: 27.02.2009 13:09:47 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  14. napadli mi dve veci
    prva_ paralene svety, ktore dovoluju vidiet a citit prepojenie nasho sveta s inym

    druha- ze prekracujes hranicu beznej vnimavosti a citlivosti a vsimas si to co sa skutocne medzi neboma zemou deje.. lebo tam sa toho deje dost :)))
    publikované: 27.02.2009 13:28:28 | autor: Majamaja (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Ivan...
    mne tiež hneď napadlo, že sa paralelné svety o seba občas šuchnú a potom z toho je to Deja vu... (-:
    publikované: 27.02.2009 13:47:41 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  16. Ivan je nás viac, čo
    nás "postihlo" Deja vu or viac bláznov,...ale nedá mi takú poznámku, keď to príde, mám neuveriteľne nahlúply ksicht, a tak sa nezamýšľam nad tým ako je možné to Deja vu,...ale venujem sa zmene prihlúplej grimasy na tzv. normálnu,...:-)))) ň O_ô
    publikované: 27.02.2009 14:00:25 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  17. noooo ako som vravela v niektorom predchadzajucom clanocku :)
    dejavu by malo byt potvrdenim o spravnom smerovani... :) zevraj... ale je to vcelku diskutabilne.... ja mam vela takychto stavov... :) vzdy som sa vela zaujimala o podobne veci :)
    publikované: 27.02.2009 14:06:12 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Ej clovek odskoci zaplnit brucho
    a hla kolko sa vas tu naslo co uz maju po obednu siestu :-)

    Rozpravka - tak to som na tu rozpravku zvedavy a mozno som uz v nej bol :-))) Ej veru Bolivia mi nejde ale Irsko hej a vidis aspon si na to dosla a bola si aj v knihe ;-)

    Teide - pocit si mal dobry ;-)

    Ketrin - tak veru verim a Tebe drzim palce nech ti to funguje. One a co sa ti snivalo o mne ...? ;-)

    Matahari - veru tak, uz len dojst do Holywoodu :-)
    publikované: 27.02.2009 14:25:54 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Ivanko, mne tieto veci medzi nebom a zemou už dlhšie nedajú spávať...
    Ale to je na dlhšiu a vážnejšiu debatu. Proste to nie sú veci ohraničené jedným životom. A potom má človek pocit, že niekoho dôverne pozná, do hĺbky, že v ňom spoznáva kohosi, koho stretol... pred sto rokmi? Pre tisícmi? Dvetisícmi? Niekde v hĺbkach času?

    Ale možno je to len o vnútornom porozumení...
    publikované: 27.02.2009 14:42:30 | autor: rozpravkarka (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Tak este raz kedze mi to spadlo pri pisani komentu
    Majamaja - to ma nenapadlo s tymi paralelnymi svetmi...a musi sa toho tam diat kooopec :-) tak snad si toho budem vsimat aj dalej a nieco z toho budem mat.

    Lasky - teda ti poviem to musi byt ale such resp casto :-)

    Dere - tak nie som sam uf ale mi odlahlo. A kedze nenosim zrkadlo tak sa radsej zamyslam :-))) btw. ksich neviem zmenit.

    Kiti - veru sa mi cosi zda o takom clanku... no veru ja sa tiez o to zaujimam a vidis ako to dopadne ;-) a diskutovat treba.

    publikované: 27.02.2009 14:44:20 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  21. Rozpravka
    veru je to tak,ze ani mne to niekedy neda spavat a chce to veru dobru a pravdepodbone dlhu debatu ale to asi nie tu... Veru tak v hlbkach casu sme stratili pamat a tie zablesky su mozno poznacene niecim hlbokym co sa neda len tak vymazat. Vnutorne porozumenie je dolezite ale nezacina sa tym ,ze si sami porozumieme svojmu vnutru a tym sa vlastne vnorime do svojich predoslych existencii...
    publikované: 27.02.2009 14:47:35 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  22. Jo a je zaujimave
    aspon pre mna, kolko ludi zaziva podobne zazitky ale nebavi sa o nich na verejnosti a mozno ani v sukromi sa nesnazi najst odpoved co to ma znamenat.
    publikované: 27.02.2009 14:49:00 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  23. alwaysík, vieš, že si najlepší...
    a budeš mať v tom holyvúde pre mňa roličku????
    publikované: 27.02.2009 14:49:19 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  24. neverim na nahodu
    veci sa deju vzdy pre nieco...
    publikované: 27.02.2009 14:51:01 | autor: vesper (e-mail, web, autorizovaný)
  25. Ivanko, sme vychovaní vo vedeckých postojoch a názoroch na tieto zážitky.
    Ak si o nich hovoril verejne, buď ťa zaradili k zaostalým primitívom, alebo k duševne chorým. (Všeobecne povedané).
    Ja som mala isté obdobie veľmi silných predstáv, ani nie snov. A mnohé z nich sa stali. Alebo aspoň ich interpetácia bola taká, že vysvetľovali to, čo sa so mnou deje. Ale ozaj to mohlo byť aj o senzibilite a vnímaní.
    publikované: 27.02.2009 14:56:22 | autor: Rozpravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Teda Mata ci Hari
    take lichotky or komplimenty hadzes uf uf ale aby som to predychal :-)
    Jasan,ze sa nejaka ta rola najde a mozno aj cele pole :-)))
    publikované: 27.02.2009 15:03:57 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  27. Vesper
    veru tak len vediet tak preco ... ?
    publikované: 27.02.2009 15:04:42 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  28. Rozpravkarka
    to je pravda,pretoze sa potlacuje ludsky zdravy rozum aka sedliacky a vidime to aj napr v zdravotnictve ked sa recepty arych mama predavaju ako zazracny objav modernej doby. Snaha o spojenie zdraveho rozumu s vedou je vacsia resp ludia sa viac pytaju a hladaju odpovede a myslim,ze sa to len toci spravnym smerom, pretoze kolko skoleni je tuna na body language a communication co je podla mna uplne prirodzena vlastnost ktoru sme sa vsak naucili zabudnut vdaka postojom vzdelavaco- karierneho sveta.
    Ak sa ti potvrdilo to co si vedela or co sa deje s tebou tak je dobre a myslim si,ze vnimanie a snezibilita je asi potrebna pre pisanie rozpravok a basni...
    publikované: 27.02.2009 15:10:24 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  29. Vieš, Ivanko, v tomto by sme asi mali hľadať a brať si ponaučenie
    ďaleko dozadu, v dávnych civilizáciach, a respektíve aj v iných učeniach, ako je to naše, chápané z kresťanského hadiska, kde je jedinou možnou variantou na druhý život NEBO/PEKLO/OČISTEC. A navyše miesto v ňom majú len duše.
    Trošku som sa zaujímala o tieto veci. Je v tom strašne veľa šarlatánstva, ale dajú sa nájsť aj zaujímavé postrehy. Zaujala ma napríklad bahajská viera, aj keď nie som jej zástancom. No na objavovanie a spoznávanie iných alternatív je to úžasné.
    publikované: 27.02.2009 15:16:24 | autor: Rozpravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. to ivan
    ale no, to vies ty najlepsie, zvycajne nam maju nieco ukazat a kazdy si to nieco definuje sam

    dolezite je zobrat si z toho nieco a tvoje vlastne pochopenie ta posunie dalej :)
    publikované: 27.02.2009 15:19:44 | autor: vesper (e-mail, web, autorizovaný)
  31. Ivanko, dobrá úvaha..
    pekne si sa zamyslel, tuším ako Kiti spomína, že sme sa už kdesi bavili o tomto záhadnom úkaze ľudskej mysle...
    je to asi tak ako keď si ľahneš a snívaš s otvorenými očami, vidíš niečo čo už bolo, a vidíš to úplne jasne, a tam sa Ti ukáže ako ďalej... mne keď sa také stane a stáva sa mi, vždy vyrukujem na okolie či to už náhodou niekto nezažil... a väčšinou som za blázna..:-))
    publikované: 27.02.2009 15:20:08 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  32. Rozpravka
    suhlasim a mozno aj preto,ze mi vzdy bol blizsi Budhizmus ako taky or stary Egypt aj ked viacej menej vychodne kultury maju ovela viac mne naklonene chapanie toho co bude potom.Povedal by som,ze som zastancom Budhizmu.
    Ale treba mat oci a usi otvorene,pretoze ponaucenie je pristupne tomu kto neodsudzuje a nehodnoti ale prijma rozne nazory a zvazuje ich pozitiva a negativa a priestore casu.
    publikované: 27.02.2009 15:24:07 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  33. To Vesper
    veru tak...aj ked niekedy je tazke vediet co to malo priniest no kazdopadne to co si z toho vezme je pravdepodobne to prave.
    publikované: 27.02.2009 15:55:02 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  34. Zara Dakujem!
    veru tak niekde sme sa uz tom bavili ale dnes to bolo spontane na zaklade vcerajsieho vecera. Snivanie s otvorenymi ocami hmm to hej ale ked ono sa ti vzdy neukaze ako dalej. Takze tiez si v klube kedze sa ti stava, to som rad.
    No za blazna som odjakziva takze pre mna nic nove :-))) hlavne sa nepodat a stale sa pytat okolia. Vidis ja som sa opytal a hned kolko sa vas ozvalo,ze aj ja.
    publikované: 27.02.2009 16:00:02 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  35. Ivánuško,
    niekedy ma to až desí... neviem prečo :-)

    Ale ďakujem...

    -To nepoviem! :-)))))) Čo ak by to ovplyvnilo tvoj život... ?:-)) Poprípade sa nikdy nechcel stretnúť a tak...
    ...hlavu by som si mlátila...

    :-)))))))
    publikované: 27.02.2009 16:11:36 | autor: Ketrin (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Ivanko, tiež ma potešilo, že v tom nie som sama..
    viem, že sa neukáže vždy ako ďalej v tom snívaní, a je to dobre, aspoň neostane človek závislý na snoch, tak je nutné používať zdravý rozum.. i keď niekedy je ten rozum na oštaru.. :-))
    brzdí, dezorientuje, a kladie priveľa otázok, ale čo už, tak to je.. :-)) a tým je to v tých našich životoch zaujímavé..
    publikované: 27.02.2009 16:12:53 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  37. Ketrin
    tak prajem nech ta to nedesi ale len tesi!

    Niet za co,rado sa stalo.

    O.K tak si pockam na to stretko...a hlavu si dobre obal aby si o nu neprisla ked si budes mlatit po stretku :-)
    publikované: 27.02.2009 16:33:36 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  38. Zara o to ide podelit sa ...
    vtedy sa to lepsie znasa a rozum veru je dobre najst balanc medzi snivanim a rozumom :-)
    Kde by sme bez otazok boli ....? kto sa pyta dozvie sa, ide len o to ako sa potom vyuzije to co sa zisti...
    Zivot je zaujimavy taky aky je aj s Deja Vu aj bez...
    publikované: 27.02.2009 16:36:23 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  39. Ivanko, Budhizmus mám naštudovaný len tak okrajovo,
    ale veľmi sa mi v tomto páči napríklad náboženstvo a mystika starých Keltov, tam je preoste len prechod duše do krajiny mŕtvych, kde sa pripravuje na nový život, čiže nič, čo je konečné a nezmeniteľné.
    Samozrejme, že človek uvažuje aj nad takými vecami, ako je úredestinácia, či karma, čo je nám súdené, prečo a s kým sme sa mali v tomto živote stretnúť, čo nás to stretnutie malo naučiť. Ale to je zase o niečom trošku inom ako deja - vu. Pravdu povediac, skôr mám ten pocit, že niekoho som už poznala, ako že niekde som už bola.
    publikované: 27.02.2009 17:06:20 | autor: Rozprávka (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Rozpravka
    nie som v nom majster ani ja ale ide v podstate o to,ze dusa je nekonecna a rodi sa zas a znova az napravi vsetky omyly a chyby a tak dosiahne vecnu nirvanu. Aj ked podstata je v tom,ze mame mysliet, hovorit, praktizovat dobro bez akychkolvek bocnych umyslov smerujucich k zraneniu alebo ohrozeniu a pomahat. je toho viac a mozno lepsie povedane ak sa kuk sem :

    http://www.thebigview.com/contents.html
    publikované: 27.02.2009 17:41:29 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  41. a karma
    je zase o niecom inom ako vravis ale mozno ma nieco spolocne s Deja Vu, pretoze z minulych zivotov sa mame poucit a mozno je to prejav a napoveda...ale to uz su len moje dohady.
    publikované: 27.02.2009 17:43:02 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  42. Ivanko, ďakujem, prečítam si večer, mňa táto téma veľmi zaujíma,
    len terazky idem na chvíľu von, sa vyvetrať.

    A sa teším na to večerné čítanie. Ak máš ešte nejaký link na túto tému, hoď ho sem, OKI?
    Pác a Pusu.
    publikované: 27.02.2009 18:04:37 | autor: Rozpravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Hm, a ak by bolo niečo po slovensky, či česky, predsa len,
    pre moju učítanú hlavičku by to bolo lepšie...
    publikované: 27.02.2009 18:06:02 | autor: Rozpravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. to moze byt/je
    casova slucka..;)
    publikované: 27.02.2009 18:24:16 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. jasne
    vediet hlavne odkialpokial :) aby si sa netotototo z toho :)
    publikované: 27.02.2009 19:08:38 | autor: Majamaja (e-mail, web, autorizovaný)
  46. Cafte baby :-)
    Rozpravka - hmmm ked ja v angline vac...ale ked tuknes do google tak urcite aj slovensky najdes :-)

    jajaj - moze,veru moze byt.

    Majamaja - to to to :-)

    Peknu Sobotu a zvysok vikendu zelam
    publikované: 28.02.2009 14:05:26 | autor: Always (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. zase šóra:))
    ja len dodám, že som už deja vu zažila a beriem to ako dobré znamenie, zistenie, že môj život má hodnoty, ktoré sú na pripomeniutie... aby sme si vážili okamih, ktorý sme predtým asi prepásli. Tak lap ten okamih za pačes... a trimaj:))) Prajem pkný deň.
    publikované: 02.03.2009 12:59:29 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  48. NO ale vytrimala si v nej :-)
    tej sore myslim :-)
    jj presne tak p[ripomenutie a trimem :-)
    publikované: 02.03.2009 13:55:42 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014