Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Minulost...

Nechal som sa inspirovat komentikom k mojmu starsiemu clanku.
 Mrkol som na spravy z blogu a co nevidim,niekto sa pozrel na moje starsie clanky a dokonca koment zanechal a tak si vravim,super niekto tie veci aj cita a hrabe sa v starsich veciach to potesi to veru ano, ved kazdy pisatel je rad ak sa jeho dielka citaju aj neskor nie len v den vydania (teda aspon ja som, neviem ako vy) a koment este k tomu fuuha to je ale sila.  

No nie celkom o tom som chcel, predsa len co je to minulost ? minuly cas je taky znamy a neda mi aby som on nezavadil. Nikdy som nebol dobry v gramatike ani teraz neni som v angline no oni tu predsa maju viacej tych casov milych minulych a tak, priebehove minule, minule konecne ci uzavrete (no ved som vravel,ze gramatika nie je moja kamaratka) ale podstata je v tom,ze sa da povedat akoze este nieco nie je ukoncene a predsa tam pouzivame minuly cas. Hmmm minuly cas je zaujimavy,pretoze v minulosti sa hlavne teraz dost hrabem (mozno by som nemal ) a veru co je ukoncene a co nie kto to vie na 100% povedat...?  

Moj clanok bol pisany v minulosti ale je stale aktualny aj ked uz mozno nie svojim obsahom ale myslienkou stale ano a tak ma napadlo je to minuly priebehovy alebo len minuly ukonceny ...  

Ako sa vyrovnavame s minulostou a preco to nazyvame minulostou ked to kludne moze byt este stale v pritomnosti, niekde v zadnom sufliku nasho mozgu ciha a caka na prilezitost kedy z prachu vyskoci a vytaha nas za usi,ze ty, ty, ty ! snad si na mna nezabudol. A my v radosti z myslienocky vyslovenej sa celkom (mozno aj otravene) pozrieme tej minulosti na zubky ci do tvare a vyslovime to stare zname to minulosti nechame a za dalsim sa radsej poberieme. No niekedy sa tej minulosti prizrime blizsie mozno nam nieco zdelit chce, na co si mame pozor dat a presdosle chyby neopakovat.  

Minulost je ucitelka dobra ale aj tyran sa z nej vie stat veru rychlo ked jej miesto na tulanie v srdci ci hlave nechame a tak veru mali by na skolach ucit, minulosti sa do tvare pozerat a to podstane a dobre si z nej vziat. Nech nas netrapi a po nociach (or dnoch ) nestrasi a da nam odddychnut trochu po praci a v tichu. Ticho lieci vravi sa uz poz starocia a veru nieco na tom pravdy bude a my sa vratit k tomu mozme,nech to ticho nas z minulosti a myslienok vylieci.  

Co ak sa ale niekto v minulosti nerad prehrna a nerad si na veci spomina, pripadne ma z minulosti strach a obavy co s nim pani minula spravi. Mozno by bolo fajn si obcas taky reset dat, veci z minulosti si nechat vymazat a nikdy si uz na ne nepamatat. Aj tak si na vsetko pamatat nebudeme ked sa opat v novom tele preberieme, len laska nasa nas mozno znovu ocari  a bez toho aby sme si pamatali ju odniekial sa k nam minulost sama vrati. Vymazat pamat ako format disku by mozno opat bodla ale tak ako aj disk sa da znova obnovit tak aj pamat by si zvysky minulosti mohla ponechat a potom by sme teda v riadnej r... boli.  

Z minulosti si veci na chrbte pomyselnom nesieme a ak nie sme s nou kamarati tak nam to obcas poriadne vrati ta potvorka mala co stale sa v hlave niekde schovava a v zakrutach mozgu sa skryva. Chrbat obcas z toho boli a srdce tiez dostane poriadne zabrat ako dusa sama co sa na to hrabat v minulosti dala. Co  minulost priniesla vam drahi moji ... ?  

 

Btw.  usmievam ako slniecko na hnoji ked sa veziem v buse a trepem tieto dve na tri veci na loptosovi na kolenach polozenom tak nebojte sa o mna som v poho len myslienka ma prepadla ci muza nakopla, veru obcas ma ta kraska prepadne bez varovania si vedla mna sadne.


Always smile | stály odkaz

Komentáre

  1. :-) Šťastný to Always...
    keď Ťa tak nežne spomienky ťahajú za uši :-)
    posielam úsmev
    publikované: 15.01.2008 19:57:15 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. s minulostou sa neda vyrovnat
    vzdy nas dobehne :) jedine, co sa da robit, je stat v pritomnosti dostatocne rovno, aby nas dobehnutie minulosti nezrazilo na kolena ..
    publikované: 15.01.2008 20:50:50 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  3. minulost je fasa
    vidíme v nej veci,ktorých sa v prítomnosti môžme vyvarovať ,poprípade ich správne uchopiť.
    A ak si ,napr,ako ja,tak sa len pousmiať či slzu uroniť a dať si prítomnú desinu ;)
    publikované: 15.01.2008 21:34:05 | autor: pod altánkom (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ked ta teraz citam,
    mam pocit, ze si uz ovela dalej a minulost az tak neboli...i ked je stale niekde tu...♥
    publikované: 15.01.2008 21:39:06 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Always
    a vieš, že som si dnes na Teba spomla...nastúpim do busu ráno domov zo školy a tam sedí chalanisko, loptoš rozložený a pokojne si píše..nič ani hrkot busu ho nevyrušilo...len som nedovidela, že či slovaj jazyk , či france...:)) nebol si nás pozrieť?:))
    K téme...všetko, čo tu urobíme, vyslovíme, vykonáme.. sa nám hromadí v karmickej banke..minulosť je už tam ak sám nechceš teraz riešiť prečiny dobré, či zlé...budeš to musieť vykonať potom..No niektoré si Ťa nájdu aj teraz v tomto živote...bude to odraz...ale to poznáš sám, kedy prišla "pomsta" (zlé slovo, ale..)
    Viem, že veľa premýšľaš a už len tým si vyrovnávaš rovnováhu karmy...preto sa nemusíš báť:)
    .. a Tvoj úsmev dnes ...kráska múza Ťa krásne opantala, pokračuj..::)))
    publikované: 15.01.2008 21:39:49 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  6. v tvojich písmenkách cítiť akúsi ľahkosť...jeden ujo raz povedal, aby sme všetky skutky robili tak, resp. život prežívali tak, ako by sa mal opakovať naveky, akoby sme boli odsúdení naveky prežívať to isté...v tom spočíval strašiak zodpovednosti, ťarcha robiť veci správne...ale človek je tvor nepoučiteľný, aspoň ja určite...stále robím chyby a raz ma zrazia na zem :( potom už len vstať a ísť ďalej, že? tak sa to hovorí, hm...

    tak nech ťa kráska múza opantúva častejšie a prajem veľa úsmevov :)
    publikované: 15.01.2008 21:44:58 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  7. minulý čas už minuli, veď preto je minulý...
    Aj ja mám rada minulosť, najmä keď bola pekná.
    publikované: 15.01.2008 23:00:38 | autor: rozpravkarka (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Ej veru drahi moji verni
    DAKUJEM vam za vase zastavenie a komenty. Veru kazdy z vas ma pravdu a uz len pozliepat z toho mudrost sveta a bude mi hej sveta zit :-) No je pravda,ze uz vnimam svet trosku krajsie tak dakujem za usmev Rusalka. BV veru snazim sa stat rovno ako len mozem, ale mam nejaky ten cm tak obcas sa do mna poriadne oprie.Veru snazim sa spravne uchopit tu desinu pod altankom aby som sa poucil a uz sa mi nerozliala :-) Veru stalae je tu Hanka a vzdy bude... Ej veru som to ja nebol v tom tvojom buse aj ked mozno si ty v sne sme k nam prisla Viki :-) rad by som poriesil no len neviem ako...tak asi pockam na "pomstu" a dovtedy budem vac premyslat (az sa mi z kecky parit bude) a snad to spolu s muzou vyrovname. Diuska kazdy robime chyby ide o to robit ich menej a menej a veru mal ten ujo pravdu a neboj si sikulka,ktora vzdy vstane a pojde dalej.Lahkost je spojena s priajtim faktu,ze zivot je kratky a nevieme ani dna ani hodiny a tak sa treba tesit z zivota (aj smutne veci su potrebne aj ked bolia) aky mame. Veru tak Rozpravkarka.
    Pekny den vam prajem.
    publikované: 16.01.2008 08:34:38 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  9. pre Ivana
    hmm, tak som ta inspirovala k napisaniu clanku, to je fajn, to potesi:))) aj ked som bola mozno prilis hrrr, no ale taka som uz, ked sa podaktori chlapi nevedia rozhybat (tym nemyslim teraz teba), ale paci sa mi, ze vyjadrujes svoje pocity, to podaktori muzi vobec nevedia:((
    publikované: 16.01.2008 09:11:42 | autor: Hanna (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Pre Hannu
    Vidis ako malo staci aby si niekoho ovplvnila...? mozno niekedy nie je prave naj byt hrrrr ale kazdy sme nejaky a niekedy to zase nie je na skodu, len vediet kedy ano a kedy nie...resp,mrkni na datum a prejdi viac clankov nabuduce ;-) Nemam problem vyjadrit pocity, milujem a nenavidim rovnako intenzivne.
    Vela stastia s tvojimi chlapmi.
    publikované: 16.01.2008 09:44:48 | autor: Always (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. :)
    este aj ty tu otravujes s tymi anglickymi casmi :P
    a inak podla mna urcite minuly nedokonceny,..... tazko povedat, u nas je len jeden a basta :D

    no a k veci. minulost. co to je? ved pritomnost je len sekundu, ani tolko nie, vsetko je hned minulost.cize vzdy sa borime v minulosti...
    publikované: 17.01.2008 15:08:16 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  12. No vidis ked ich mam stale okolo ...
    co narobim :-) no veru zlata slovencina s jednym casom.. ten naj cas je PADLA :-)))

    Ano mas pravdu kazda sekunda sa za 60 stotin zmeni na minulost tak co s tym ... ?
    publikované: 17.01.2008 17:17:50 | autor: Always (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014