Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Životné hodnoty ....

Opäť raz prehodnocujem životné hodnoty,pretože som zistil,že aj ked akokoľvek chcem niekedy sa nedá pomôcť ani najbližším v núdzi čo ma niekedy privádza do smútku a bezmocnosti z vzniknutej situácie.  

Sú také chíle v živote ale potom si poviem,že predsa smútkom a depkou nikomu nepomôžem tak sa treba opäť otriasť a vytiahnuť sa z toho najhlbšieho dna na svetlo a opäť rozdávať radosť,pretože smútok ešte nikomu nepomohol akokolvek je to prirodzený pocit ak je niekto blízky v problémoch. Jedine optimizmus a úprimná veselosť môže pomôcť v ťažkej chvíli a preto je potrebné stále nájsť potrebné rezervy optimizmu.  

Akurát sedím v DARTE smer home a vedľa si sadli dvaja starší páni s takým optimizmom,že je to normálne nákazlivé. V chvíli ked si sadali rozbehli debatu o laptopoch,nakoľko videli ako som si rozložil svoj a začal ťukať tento článok. Prišlo mi to také milé ako sa rozprávali o tom,že či to vedia používať a tak mi napadlo,že možno mi vieme obsluhovať počítače ale vieme sa radovať zo života tak ako oni starší ľudia a priznať si,že niečo nevieme s úsmevom na tvári.  

Väčšinou sa snažíme dosiahnuť a vedieť všetko čo sa deje okolo nás, ovládať najnovšie výdobytky techniky, mať najnovšie mobily,autá a nezabudnúť pri tom dobre vyzerať. Kam smeruje táto doba a nemali by sme sa na chvíľku zastaviť a užívať život. Nie nemyslím chodiť chlastať každý víkend, preťahovať čo príde v byte zaradenom podľa najnovších trendov ale prejsť sa bosý v tráve,cítiť slnko na tvári ľahnúť si bez obáv,že sa nám naše značkové oblečenie zašpiní ale bachnúť sa kdekoľvek vo vyťahaných rifliach, kotré sme si kúpili pred troma rokami v obchode po odporúčaní priateľky/priateľa a teraz sú pre nás viac ako veci sú spomienkami.  

Nemyslím si,že väčšina z vás kto si to prečíta je z tej skupiny ľudí,ktorý to potrebujú,pretože aspoň tá väčšina z vás kto je tu a číta teto článok je z menšiny ľudí,ktorý vedia užívať život teda aspoň ako vás poznám z vašich článkov,fotiek a jasan,že aj komentov jakoš ináč.  

Proste som len chcel povedať or napísať,že som dnes opäť na chvíľku zosmutnel,pretože som na chíľku až príliš precítil  smútok milovanej osoby z choroby a strachu z nej plynúceho a zabudol som,že síce môžem súcitiť ale to neznamená,že tým pomáham.


Zo života... | stály odkaz

Komentáre

  1. ach Ivanko :)
    už len svojou láskavou prítomnosťou milovanej pomáhaš, aj keď sa ti to možno nezdá dosť, to je to najdôležitejšie a niekedy sa viac nedá....viem, že jej pomáhaš, ako len vieš a mať takého priateľa pri sebe je obrovským darom...mám iné priority ako najnovšie šaty a mobil, sú to ľudia, ktorých rada spoznávam a milujem...držím Vám obom pršteky a posielam energycmúčiky, prajem veľa síl a ty vieš, ako to myslím :)
    publikované: 08.06.2007 21:42:46 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  2. dia ma pravdu
    podstatne je byt pri - tazka je bezmocnost, ked sa zda, ze sa neda pomoct, ale vediet, ze niekto tu je, je pomoc vzdy - a myslim, ze to vies :)

    a inak plati "postoj chvila" .. nejak sa proste musime naucit nezit dychavicne, ale dychat ..
    publikované: 08.06.2007 21:49:44 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  3. pani vystupili
    a sli si zahrat particku petangu :) a siel by som si zahrat s nimi...
    publikované: 09.06.2007 06:32:29 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ano, dia ma pravdu :)
    niekedy staci to, ze si pri tej osobe. urcite aj tebe pomaha, ked sa ta niekto spyta, cim moze pomoct, aj ked vie, a ty tiez, ze nicim, ze to je nieco co musis sam, ale ta otazka, ochota a snaha, je niekedy viac....
    publikované: 11.06.2007 13:31:16 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  5. No tak to som rad ak to pomaha :-)
    teda aspon vtedy ked nehrame petang :-)
    publikované: 15.06.2007 00:37:04 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014