Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Sny...

veru tie sny...

ktore snivame cez den na ulici, pri obede poniektori v praci alebo len tak pri prechadzke po ulici no a jasan,ze aj tie nocne su predstavami nasich tuzob, priani a tajnych zelani nasho Ja, ktore sa nam takto pripomina a snazi sa nas vratit na stratenu cestu or cestu na ktoru sme vo vecnosti vekov a vesmiru zabudli s svojim znovuzrodenim.

Sny su predstavami or skutocnostou v inej casovej dimenzii, ktora sa nam z casu na cas takto sama ukaze aby sme vedeli kam ist a ktorou cestou sa vybrat k cielu, kto na to pozna odpoved ? Co ked su naozaj kuskom skutocnosti,ktora je pre nas pripravena a ojavia sa nam vzdy ked sa stracame na cestach a krizovatkach zivota.

Kolky z nas to vedia posudit, kolky z nas sa tym dokazu riadit a sledovat tieto jemnne signaly nasej duse, kolky z nas nesnivaju alebo si sny nepamataju or nechcu pamatat ? Nie je to tak,ze sme sami strojcami svojho stastia a obcas nas koleso osudu len postrci tym spravnym smerom prostrednictva snov ? Kto dokaze povedat ano je to tak sme len babkami a necha sa unasat prudom udalosti a nevnimat signaly duse, kto je natolko odvazny ignorovat osud or naznaky lepsieho zivota ?

Ja som to dokazal a teraz sa citim ako hlupak nakolko som ignoroval svoje sny a bral ich len ako sny a vyplody mojho mozgu pocas spanku, avsak teraz uz viem,ze to bolo nieco viac ako len sny a niekedy je potrebne or vhodne nasledovat aj tie naiiracionalnejsie sny ake sa nam mozu zdat,pretoze prave ony mozu dat nasim zivotom zmysel a vniest pohodu do duse.

Co chceme ?  Kam ideme ? na tieto otazky sa snazia ludia najst odpoved po starocia avsak nikdy s odpovedou nie su spokojny a radsej hladaju dalej. Preco vsak hladame ? Nie je to preto,ze odpovede najdene nas neuspokojuju a necitime ich ako tie spravne alebo je to o tom,ze nevieme co vlastne hladame ?

Po com tuzime ? Vacsina z nas tuzila po naplneni svojich detskych snov a predsa kolky z nas naplnili svoje detske sny byt poziarnikom, letcom, kozmonautom, lekarom a pod. Preco je tak malo ludi,ktory idu za svojim snom a bez ohladu na prekazky a neprijemnosti idu dalej za splnenim svojich snov.

Nepamatam sa uz presne cim som chcle byt ked som bol maly,pretoze ma viac zaujimal zivot za susedovie plotom or na hriscu s loptou or na jazere s kamosmi ale verim,ze moja mama si to pamata a veru,nemyslim si,ze som chcel byt Facility Manager niekde v Irsku. Predpokladam,ze som chcel byt kozmonaut or vojak ako asi kazdy chlapec a spravny pionier (aj ked som nebol spravny pionier ) ale viem,ze jedno som mal vzdy v hlave,dusi ci srdci ved kazdy to ma inde ulozene a to bola rodina,deti a niekto koho budem milovat a on (samo,ze ona ale pisem v muzskom rode ak sa to tak nazyva)  mna a ten pocit bol so mnou dni ,mesiace, roky a zrazu uz nie je.

Zmizol ako moje sny a teraz si vymyslat nove je nie prave najlahsie aj ked uz nemusim snivat,pretoze mam syna a to je moj ciel a moja cielova paska. Tam kde chyba aplauz srdca nesuceho sa na vlnach lasky tam sa tazsie zivotom trapi. No nestazujem sa len uvazujem a ak uvazujem spravne tak snad v buducom zivote sa snami riadit viac a tak mozno nepremeskam svoj vlak.

Snivajte s nami alebo snivajme s nimi, kazdopadne sme vsetci na jednej lodi a tak snivajme a plnme si svoje sny kym mozme, pretoze nie je nic horsie ako prebudit sa zo zivota a zistit,ze sen uz nie je na dosah,pretoze uz je len snom.


Len tak... | stály odkaz

Komentáre

  1. Ivan,
    toto si mi zo srdca napisal... ja snivam casto, s blizkymi i s neznamymi ludmi...a beriem sny na vedomie - v pripade, ze si ich zapamatam :) - su dolezitym znamenim... a co sa tyka rozhodovania... kazde rozhodnutie je tazke ... a nikdy nevies, co by bolo, keby.... takze pekne snicky a kedze uz mas ciel svojho zivota, drzim ti palce, aby ti synator robil radost a aby si sa z neho tesil co najdlhsie..to ostatne pride ..verim tomu...a prajem ti to!
    publikované: 16.08.2008 04:10:43 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :-)
    určite prídu po zmiznutých snoch ďalšie... a som presvedčená, že aj také, ktoré sa naplnia realitou:-)
    publikované: 16.08.2008 07:50:04 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Ivan, pekne si popísal o tých snoch...
    Aj toto: "objavia sa nam vzdy ked sa stracame na cestach a krizovatkach zivota". Veľa šťastia! Dúfam, že aj Tebe sa (aspoň z času na čas) podarí naplniť slogan: A sny sa stali skutočnosťou... Želám Ti to... úprimne.
    publikované: 16.08.2008 09:35:56 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  4. aj mne hovoris zo srdca:)
    synov mam dvoch, su mojim naj...moje sny a tuzby sa vacsinou tykaju ich...niekedy mi je luto, ze niekam zmizli sny z mladosti, trosku naivne, ale krasne...mozno, ze sa niekedy znova vynoria aj pocas dna ako kedysi...
    publikované: 16.08.2008 10:14:51 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Dobre rano damy !
    Piratka - dakujem ti za tvoje prianie a mas pravdu s tym rozhodovanim, len niekedy clovek premysla asi az moc. No tesim sa z syna a veru laska ma vela podob. Jo a pamatat si sny hmmm co som to chcel ....? aha pilule na pamat :-)

    Rusalka - dakujem a uvidime, resp usnivame :-)

    Martus - dakujem za prianie a uvidime co pre nas realita pripravi :-)

    Hanka - vidis, presne o tom hovorim, sny sa tykaju nasich deti ale nemali by sa tykat aj nas ...? No deti su to preco sa opalti zit.
    publikované: 16.08.2008 13:09:12 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  6. :)
    publikované: 16.08.2008 13:58:19 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  7. :)
    ...pekne si sa tu rozpísal a veru máš pravdu , každý človek potrebuje mať svoje vlastné sny , bezohladu na to koľko má rokov .Niekde v hlbke svojej duši by sme mali ostať naveky, tým bláznivým dieťaťom, ktoré stále vymýšľa nejaké huncútstva a má odvahu sa smiať hoc aj z vlastnej hlúposti... :)) Ani sa nenazdáme a naše deti vyrastú, stanú sa dospelými , chcú žiť svoj vlastný život samostatne a rodičia ich musia pustiť aby išli vlastnou cestou ... Lenže aj dospelý človek musí mať svoje súkromie, svoje túžby keď aj skromnejšie ,reálnejšie ako v mladosti ...život by sme nemali len tak premárniť ...
    publikované: 16.08.2008 19:40:22 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. :)
    publikované: 28.08.2008 13:07:36 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Dobre popoludie :-)
    Dia :-)

    Iris - veru tak smiat sa treba a najhorsie je sa to opatovne naucit ked to zabudneme pocas dospievania or dospelosti. Deti treba pustit nehc letia a ziju svoju zivot a stat sa opat detmi aby sme si s nimi lepsie rozumeli. ZIvot je moc kratky na to aby sme ho premarnili.

    Vierka :-)
    publikované: 28.08.2008 17:05:39 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014