Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dobre rano...

opat z autobusu :-)
 Autobus…co sa Vam vybavi v pamati pri tomto slove ? Prepravny prostriedok hromadnej dopravy, miesto na okukavanie bab a ich prednosti (chlapi) or muzov a muzskych zadkov (zeny) alebo aj naopak, kto uz vie, ved v dnesnom svete je vsetko mozne.  

Mne sa vybavi veta or otazka, nakolko si to uz velmi nepamatam ale znelo to asi : mas srdce ako autobus… v kontexte ked ista osoba nevedela pochopit to,ze pomaham ludom okolo bez toho aby som ich vlastne poriadne poznal.  

Nemozem si pomoct ale v tomto case vianocnom mi uz par dni rezonuje v hlave a tak som sa ju rozhodol vypustit sem nech sa potula spolu s inymi slovami na servere blogu.  

Mimochodom je predsa cas lasky, priatelstva a mozno aj hodnoteni no kazdopadne vzdy by mal byt cas na rodinu, priatela, znamych. Tento tyzden som dostal dva emaily o priatelstve (ano viem kolko ich lieta netom) no tieto boli naozaj zaujimave, jeden z nich je kratky a velmi vystizny, kde sa pise o rozdiele medzi kamaratom a priatelom a veru uznal som,ze je to pravda, pretoze priatel je vzdy po tvojom boku bez ohladu na miesto, cas a okolnosti.

Som rad,ze som mohol spoznat vas ako aj dalsich ludi a niektorych by som si zaradil do skupiny (cakatel na priatelstvo) nakolko tymto titulom neplytvam.  

V istej knihe, ktoru teraz citam ( v poslednej dobe ich bolo dost) som sa docital,ze kazdy sa rozhoduje kedy pride na tento svet a kedy z neho odide, pretoze je to zalozene na tom ci uz splnuil svoje ulohy a ci sa uz naucil co sa mal naucit na tomto svete a si uz nemoze nedobudnut dalsie vedomosti z tohoto sveta. Nemozem povedat,ze som sa uz naucicl vsetko a splnil vsetky ulohy ale mam pocit akoby ano, akoby sa moj cas tu naplnil a pochopil som svoje omyly a chyby. 

Ak sa mylim budem rad,pretoze este by som rad videl zopar miest, svojho syna rast a pomahat mu, no mozno tie miesta a syna uvidim akurat uz tam nebude moja pritomnost viditelna.  

Nie je to moje rozhodnutie akoze si vezmem zivot, na to som dost realista a mam sa rad ako aj zivot ale je to pocit,ktory neviem opisat a mozno si len namyslam a zle citam signaly no ved sa uvidi. Podstatne je to,ze som sa zmieril resp pokusil som sa zmierit s tym,ze smrt je len prechod do ineho sveta, plneho lasky bez podmienok.  

Zivot je krasny a veru je to tak, stoji za to zit a tesit sa z lucov slnka, spevu vtakov, deti, orosenej desiny, metly a inych radosti,zazrakov a prekvapeni,ktore nam zivot ponuka,pretoze je to to najkrajsie co moze byt, pretoze je skutocny.

Veru zivot so svojimi prekvapeniami nam pripravuje zvlastne cesty na nasej puti a veru niekedy tie najkrajsie momenty vzniknu ako nahoda.  

Taky vylet v hoteliku rozkosi or v horarni or len tak pobudnut v spolocnosti zvedavych deti, ci uz hladanim lasky od slovenska cez rusko pocnuc a pri tom to nezabudnut zdokumentovat fotkami ak sa prave nebeseduje s mladezou or nezajedaju sa kolaciky pri skoleni o nakazlivom usmeve je predsa super.  Vsetko to je zivot v svojej plnej krase a niekedy si to ani neuvedomujeme ako nam uteka pomedzi prsty.  

Drzme si usmev a dobru naladu bez ohladu na to co sa stane,pretoze usmev nam zlepsuje naladu a prinasa stastie bez priciny, ved byt stastny je vlastne len stav mysle,rozhodnutie, ktore by nam malo sprijemnit den, tyzden, mesiac, rok,zivot a tak sa usievajme a robme den lepsim aj pre ludi, kotry su okolo, ved kazdy koho stretneme si zasluzi byt pozdraveny usmevom.

Ja vam posielam ten moj taky mezi,pretoze bez 5 vrpavo hore by som vas velkym asi vystrasil J

Prajem krasny den a snad aj to vrzganie snehu budete coskoro pocut pod nohami.


Len tak... | stály odkaz

Komentáre

  1. fuu aj ked
    dlhe, tak som to aj tak precital, snad nebudu niektori ziarlit :) ...

    ale si sa rozcitlivel ivane :)
    publikované: 19.12.2007 10:44:55 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Aj Tebe krásny deň :-)))
    A kľudne sa zasmej aj bez 5. vpravo hore :-)))
    publikované: 19.12.2007 10:46:04 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. pekné ránko vo vykúrenom spoji
    a čo najviac nocí v hotelíku rozkoše ;)
    publikované: 19.12.2007 10:52:06 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ivan - začal si tak symbolicky, predvianočne...
    tak skús rýchlo zabudnúť na akékoľvek signály, či už reálne alebo imaginárne. V každej chvíli môže byť všetko inak a Ty si nepotrebuješ kaziť sviatky dumaním o tom čo ak... alebo čo by bolo keby bolo.
    Užívaj si prítomnosť. Je jasné, že by si bol najradšej so synom, ale dočkáš sa aj toho. Určite. Na to mám zasa ciťák ja... V živote je to tak zariadené. Musíš len veľmi chcieť a tuho premýšľať ako by sa to dalo zariadiť.
    Veľmi sa mi páči čo si napísal. Aj si tam zakomponoval obsah blogu.
    A múdre vetičky zasa prinášaš, ako napríklad: "ved byt stastny je vlastne len stav mysle". Tak nezabúdaj na to ani Ty... ani na úsmev (hlavne srdečný a úprimný).
    publikované: 19.12.2007 11:10:36 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Always
    moje odpovede a myšlienky poznáš...život nám prinesie aj pohľad a poznanie pocitu úplne na dne..preto, by sme si mohli vážiť a tešiť sa z toho úsmevu a banalít, na ktoré ľudia v tomto uponáhľanom svete a hlavne v tieto dni zabúdajú...poklady života sú úplne niečo iné, ako drahé dary, či plná peňaženka, či bankový účet na Bahamy...je to v nás a ja Ti prajem a držím palce... aby si ešte dlho rozdával úsmevy a radosť pre všetkých, ktorí sú s Tebou..tam i tam:)) Pekný deň. a tu je môj :=)
    publikované: 19.12.2007 11:28:09 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Ivko,
    aj moj brat sa takto volal. Uz tu nie je sedem rokov. Do poslednej chvile zil, tesil sa z kazdeho dna, zabaval ostatnych.
    Som presvedcena, ze to, co povazujes za signaly, su len vplyvy predvianocneho casu, vsade okolo nas citime prichod Vianoc, reklama do nas priam mlati, viac si uvedomujeme, ze nam po boku niekto chyba. Stratil si v tomto roku blizkeho cloveka, taka rana sa rychlo nezaceli, urcite na nu myslis stale.
    Mat srdce velke ako autobus je uzasneee, smutne je mat srdce - osamely ostrov .
    Mimochodom, mne chyba stvorka vlavo hore a poviem Ti, je to sila! Napriek tomu sa smejem rada a casto :)))
    Ved nikto nie je dokonaly :))
    publikované: 19.12.2007 12:26:07 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Kde by som zacal...?
    no takto rozcitliveny (priznam som citlivy chlp) vam vsetkym dakujem za navstevu a komenty. Beriem si k srdcu (ako zutobus) vase nazory,rady a postrehy a veru niekedy je tazko samemu najst ten smer no s miernym postrcenim, dokazeme nasmerovat spravne. Obcas take potrebujem a tak veru DAKUJEM.
    A darujem vam jeden velky ,-) bez 5 vpravo hore.
    Ste skveli ludia aj ked sa nepozname ale mozno je to tak dobre.
    Krasny slnecny den vam zelam,aspon taky aky mame tu (mopdra obloha po ktorej sa Oskar gula) v nasej vecne zelenej krajinke dnes.
    publikované: 19.12.2007 16:34:05 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  8. pekný koment si napísal
    a my sa poznáme,kedže poznáme Kládeka ;)
    publikované: 19.12.2007 16:55:45 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. fuuu
    teda Teide taka poklona... no veru my sa pozname :-) pozdrav Kladeka :-)
    publikované: 19.12.2007 17:58:58 | autor: Always (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. ahoj
    prepac, trochu oneskorene...
    takze usmev bez 5, vravis :)
    ja len verim, ze sa v tych signaloch mylis. si citlivy, ale to nie je na skodu, vies cloveka potesit, a nieco v tebe podla mna je... myslim, ze si svoju ulohu este nesplnil, rozveselujes ludi, nemyslim v style rehotania sa, ale skor stylom "hlavu hore, zivot je krasny" . DAKUJEM
    publikované: 04.01.2008 18:35:50 | autor: Viera (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014