Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pomahanie...

kazdodene.

Pomahanie kazdodenne, veru tak. Ako som sa vallil predpoludnim na postu odoslat pohladnice vianocne, nech pridu vcas kedze sa musia doplavit cez more a potom cez Francuzko a to vsetci vieme ako to v tom francuzsku chodi, cigaretka, vinko a potom sa me strajky. No ale nie o tom som chcel. Takze ako som pomaly kracal smer post office musim prechadzat okolo SPARu to jest taky shop kto nebol tu na vecne zelenom ostrove, ktory je na kazdom rohu a vsetko je tam drahee az az (akoby inde bolo lacne) no a pred nim vasninou posedava taky mlady a zobre. Nie,ze by som ho nemal rad ale ked vidite ako sa s mobilom s niekym dohovara a medzitym si z klbka bankoviek vybera na taxik tak nemam chut ho podporovat peniazmi. No ked sa opytate ci chce jedlo tak to nie.

No ako som sa tak sinul okolo tak pozeram,ze dnes tam niekto iny a po ceste spat mi to nedalo a pytam sa reku, ste hladny ? a ona na mna iba take smutne oci a po rukolapnej komunikacii jej ukazujem na SPAR a reku podho dnu,ze kupim jedlo miesto drobnych. Sice som jej nerozumel skoro nic pochopil som,ze kuracie by bodlo tak hovorim cez pult,ze dva prsa a neskor,ze radsej chicken roll s syrom a nejakou zeleninou a k tomu  cafe (to som vyrozumel z takej nejakej taliancinorumunstiny) dvarkat nakolko nejake bambino spominala.

Podstatne na tom celom bolo spravanie personalu, ktory na mna pozerali akoby som padol z jahody alebo minimalne z rebrika,ze co akoze kupujem a take,ze pozor na nu moze nieco potiahnut kym sa mota okolo. Az na babu co pripravovala roll ta sa nejako tak usmievala,ze akoze asi som taky zlaty hlupak co kupuje jedlo bezdomovcom a zobrakom. Asi akoze hmm zlaty si ale ona tu bude vzdy to tu mozes stat kazdy den.

Ale ja radsej kupim jedlo ako peniaze dat na chlast a drogy, pripadne pre nejakeho priekupnika a zase nie som tam kazdy den. Pri odchode som si uvedomil,ze mala take nejake roztrasene ruky sive od zimy (teda aspon dufamz,e to bolo od zimy) a dakovala mi v nejakej reci,ktorej som celkom nerozumel a staff sa tak nejako potutelne usmieval.

Cim to len moze byt ? tym,ze je to nezvykle or tym,ze som jeden z tych "hlupakov" co sa snazia pomoct ? alebo len tym,ze sa proste zabavaju na ludoch, ktory tam nie su kazdy den a nevedia ako to chodi ?

hmmm kazdopadne som aspon trochu mal dobry pocit a to stoji za to ked si uvedomim,kolko ludi vo svete (aj v tom vyspelom ako sa mu hovori) nema co jestm kde spat. Spomenul som si na jedneho znameho,ktory mi pri takychto prilezitostiach hovoril, teraz mozem tak pomozem, pretoze nikdy neviem ci tam nebudem v buducnosti ja.

Pekny vecer prajem.


Zo života... | stály odkaz

Komentáre

  1. Always,
    dobré srdiečko máš....:-))
    publikované: 08.12.2008 17:45:09 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :)
    publikované: 08.12.2008 18:23:07 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Ivan...
    tak za toto máš už jeden kupón na vstupenku do neba istý... (-: Veľmi pekný počin a rozumný, peniaze by sa odkotúľali ktoviekam. Myslím si, že tie peniaze aj tak žobrala pre niekoho iného, aj tak to chodí, že si prídu vyberači pre ne. Takto jej to z brucha nik nevyberie. (-:
    publikované: 08.12.2008 18:29:32 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  4. aj tebe pekny :)
    publikované: 08.12.2008 18:59:49 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  5. si fasa ;)
    publikované: 08.12.2008 20:05:05 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Vsetkym...
    vdaka za kuk a pismena ci znaminka ;-)

    jo a pekny vecer prajem.
    publikované: 08.12.2008 20:18:23 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  7. always :)
    pekne od Teba a pekny vecer :)
    publikované: 08.12.2008 20:42:09 | autor: pumandulka (e-mail, web, autorizovaný)
  8. ivan, v každom prípade to bolo od teba šlachetné a to sa cení :-)
    raz som sa podobne snažila pomôcť aj ja,..nejaký podobný muž odomňa pýtal peniaze na jedlo, vraj už týždeň nejedol,...zašla som mu kúpiť do takej pekárne buchty, a on ich hodil na zem a ešte mi aj vynadal,..or ja som nemala dobrý pocit,..ale tvoj príbeh je krajší, omnoho,..pekný večer :-) O_ô
    publikované: 08.12.2008 21:13:52 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Ivan, Ivan,
    vďaka ..aj za to, aj za to ..však vieš, za čo :-)
    to, že si pomohol, je čisto tvoja vec..možno to naozaj tá rumunkotalianka potrebovala a možno nie...lepšie, ako dať peniaze, ktoré nevieš, ako skončia...
    krásny deň ti prajem...
    publikované: 09.12.2008 13:53:25 | autor: Piratka (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Drahe damy.
    Pumadulka - pekny vecer a dakujem ;-)

    Dere - ak mozem pomozem, nehovorim,ze kazdy den a kazdemu prave preto co si pisala ty ale podstatny je pocit ktory mame potom. Pekny vecer prajem ;-)

    Piratka - este raz nemas za co ! rado sa stalo. Peniaze nee to uz som sa naucil. Krasny den prajem aj tebe a secko dobre prajem ....ved vies komu!
    publikované: 09.12.2008 17:26:34 | autor: Always (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. njn
    alebo v tychto koncinach to byva mafia, co vyzobru, tak 90% odovzdaju mafii.... no davaj im peniaze :S
    bohuzial, je to tak, ze neveris... a tym padom, kto by potreboval, bohuzial tiez nedostane.....
    publikované: 16.12.2008 09:46:05 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Vierka
    a preto nedavam penaze...
    publikované: 16.12.2008 12:16:12 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  13. jj
    dobre robis
    publikované: 16.12.2008 13:36:57 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  14. si fajn čovek:)
    ja to robím obdobne, lebo poznám takých, čo sú na kolenách, ale poobede už drúľajú a fajčia.. ale poznám a prispievam s radosťou chlapíkovi s harmonikou. Vždy vyhráva v podchode k schopingu krásne ruské "garmošky"... úsmev na tvári, poďakuje, ruku podá, zapraje krásny deň a veľa šťastia..
    ALways nie si hlúpy, si človek s dobrým srdcom..
    publikované: 18.12.2008 11:48:18 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Viki dakujem
    za kompliment a aspon nie som sam a tak snad aspon o trochu po troche zlepsime svet.
    publikované: 18.12.2008 14:41:13 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014