Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dalsie dumy.

Ale neda sa bez nich a mozno je to len reakcia na dnesny svet.

Dnes ma dumy opat prepadli a reku podelim sa o ne s pomyslenym harkom papiera na virtuale.

Akurat som posielal taky ten kanadsky zartik, ktory ma dnes rano dostal a kedze som clovek dobrotivy rad sa podelim, takze som to poslal dalsim priatelom. Avsak odpoved, ktora prisla ma dostala do stavu zadumaneho,nakolko vobec nesuvisela s zartom a uz vobec nebola zartovna. Odpoved v zneni "my friend passed away yesterday" ma opat zahnala do kuta kde sa premysla a huta nad zivotom a denim okolo nas. Nie nebol to moj blizky priatel kto odisiel ale bol to velmi blizky priatel mojho priatela a mal len 31 rokov a to za posledny mesiac uz bola druha sprava od blizkeho priatela nakolko predytm to bola sprava od priatelky z Prahy a vtedy to bol jej instruktor a kamarat, ktory mal 41 or tak nejako. Obaja podlahli rakovine a veru za posledny rok a pol mozno dva som takychto sprav mal vela a aj ked to zacalo velmo osobne a tazko stale som veril,ze to zdola no naopak sa stalo pravdou. A aj tuna vo virtuale su ludia, znamy co bojuju a ja im prajem len uspech a vyhru nad chorobou.

Zavolal som teda aby som vyjadril uprimnu sustrast a veru pozname sa chvilku a vedel som,ze sa ten odchod cakalo ale aj tak bol priatel dost mimo a jedine na com sme sa zhodli bolo to,ze aspon sa mohla rodina a priatelia rozlucit kym zaspal a neskor odisiel za podpory liekov na nemocnicnom lozku. Vraj sa s kazdym rozlucil a zavrel oci a pomaly odisiel smerom "tam" hore za anjelmi, mamou a inymi. Kolko ludi nas denne odchadza a luci sa s istotou navratu pripadne ani nezamysli nad pominutelnostou a berie navrat a kazdy den za samozrejmost.

Stale niekam utekame, ponahlame sa ale kolki z nas sa zastavia kazde rano aby pri odchode z domu do prace ci skoly aby aby si uprimne popriali pekny den a tesili sa z toho,ze tie slova mozu stale vyslovit a maju niekoho kto to oceni. Kolko ludi vravi co si mysli, kolko ludi mysli na inych viac ako na seba. kolko z nas sa tesi z dni a minut na tomto svete.

Je to tak,ze kym sa nas nieco nedotyka osobne nie sme schopny sa zastavit a zamysliet kolko ludi nemalo tu sancu prezit zivot tak ako chceli ako si ho naplanovali or sme bezduche tela or sme sa za mur ci hrosiu kozu schovali.

Kedy sa zastavime a zamyslime ? Vsetci sme odvazni, plny planov a elanu ale niekedy ani ten nepomoze zdolat niektore rany osudu co zavitaju medzi nas. Niekde som pocul,ze boh si k sebe berie len tych dobrych a na zemi nechava tych co sa este musia poucit a zmenit k lepsiemu co je v podstate aj podstata budhizmu, ktory je mi blizky. No neda mi sa nepozastavit nad myslienkov co ak ti vsetci "zly" co sme tu ostali sa nezmenime, nepoucime kam potom spejeme...?

Citame, pozerame, vnimame vsetko co sa deje okolo nas, no ako spracuvame dane informacie ... ? Vieme sa z nich poucit or ich len zanechame v case zaniknut... Je mi luto kazdeho kto odide "tam" ale nakolko som "tam" kratku chvilu bol tak viem,ze to my tu trpime a len sami si vymyslame to,ze tam je zle ale je to naopak, preotze to tu dole na zemi je vsetko zle a miesto toho aby sme sa to snazili zmenit a zlepsit, radsej nariekame nad tymi co nas opustili a cakaju na nas az sa poucime a napravime chyby, ktorych sme sa dopustili.

Kazdy krat ked sa dozviem podobnu spravu je to akoby mnou presiel zavan smutku, lutosti a viny, pretoze sa citim vinny,ze som stale tu a ti spravny odchadzaju a cakaju na nas "tam" hore odkial vidia, citia vsetko to co sa naokolo deje a niektory z nich sa mozno snazia odovzdat odkaz ci pomoct nam vstat a ist dalej za cielom stat sa lepsim clovekom.

Nieto anjelov na nebi co neboli anjelmi na zemi a kiez by sme vanok ich kridel citili castejsie ak nie kazdy den aby sme sa aj my mohli stat takymi anjelmi a potom by bolo nebo na zemi.

Prijemny pekny den a vikend vam zela dnes vas melancholicky naladeny Always alias Ivan.

 

Ak nestihate text: http://www.supermusic.sk/skupina.php?action=piesen&idskupiny=3215&idpiesne=18928

 

 


Zo života... | stály odkaz

Komentáre

  1. snazim sa,obcas si nevazim to,
    co mam a ruham sa tuzbou uniknut, potom zas bojujem ako viem,prajem vsetkym vela odvahy zit a neprestavat
    publikované: 06.03.2009 16:57:07 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ivanko,
    tak sa mi zda, v poslednej dobe je tu takych viac, co sa pozastavuju a zamyslaju, aj castejsie. je na kazdom z nas aby sme to zmenili, len od seba mozem zacat. a tak pozri sa, si tu ty, je tu diuska, som tu ja a urcite su tu aj dalsi. a to je uz sila.
    publikované: 06.03.2009 17:31:32 | autor: kordelia (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Ivan, ty vieš, že táto tvoja duma vo mne "dumuje"
    ...spomeniem len tú poslednú obeť - Katka, 15. február, dožila by sa tento rok 31 rokov,...vieš čo ma najviac nahnevalo? ten jej takmer 6 ročný boj s rakovinou, 6 rokov psychickej, fyzickej bolesti...chcela sa "nadýchnuť" myslela, že sa už podarí, vynikajúce výsledky na jar, ...tvrdý úder na jeseň...zima to ukončila :(
    Ivan, človek tu nie je na to, aby zvíťazil, ale na to, aby niesol svoj kríž alebo ťarchu, boh mu na to poskytne bezodnú silu O_ô
    publikované: 06.03.2009 17:39:15 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Ivanko, takéto úvahy sú pre každého z nás
    z času načas veľmi dôležité, zamyslieť sa nad svetom a spôsobom nášho života, vieš to a to je dobre, stáva sa aj v šťastnom období, že zasiahne takáto správa do srdiečka a je to boľavé, ale to patrí k životu, ak aj niečo niekde po smrti existuje a ak si boh vyberá tých dobrých k sebe zdá sa mi, že neostávajú na zemi len tí "zlí" to nie, s tým nesúhlasím, mám okolo seba veľa veľmi veľmi dobrých priateľov a ľudí...tak si užime život a potom si užijeme čo bude potom..krásny zvyšok melancholického piatku..:-)
    publikované: 06.03.2009 17:53:52 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Ivanko, stáva sa, život prináša ľudí aj odnáša, hádam aj preto by
    sme mali byť vďační za každú chvlu s tými, s ktorými je nám dobre... Aj ja som bojovala - (tfuj, tfuj, tfuj, poplujem si, aby to tak zostalo) - a vidíš, tak som sa z toho vyhrabala, že zas tancujem a vystrájam naplno.Možno mám ešte väčšiu chut žiť. A tak vnímam smrť trochu ako závoj, čo sa pohol na okne. Niekoho sa dotkol a vzal ho so sebou, iného zas nie, len sa mihol tesne popri ňom.
    Hm, tieto dumy ti svedčia... Takého ťa rada čítam. Pá. Peknú noc. Robím si daňové a na net akosi nemám moc času.
    publikované: 06.03.2009 17:55:41 | autor: Rozprávka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. always...
    uplne s tebou suhlasim... vo vsetkom...
    ja to poznam... az prilis dobre... aj tie pocity o ktorych pises... presne viem co si tym celym chcel povedat a presne tak isto to citim aj ja...
    je to smutne... vsetko.... na jednej strane nenavidim cely svoj zivot... navyse vsetko vnimam nejako citlivejsie takze to nieje vzdy jednoduche ale na strane druhej som rada... uz len kvoli tomu ze si dokazim vazit kazdu sekundu svojho stastia... kazdy luc slnka a kazde pohladenie vetra... :)
    je to zvlastne... mozno ti ktori odisli boli odmeneni... ale svojim sposobom aj my co sme to s nimi prezivali alebo prezivame mame zo zivota viac ako ini ludia... podla mna vdime viac do jeho hlbky... neviem... dala by sa o tom napisat kniha.. :)

    a teda prihodim aj jednu zo svojich oblubenych: http://www.youtube.com/watch?v=LcRytwTjLtg
    publikované: 06.03.2009 18:15:12 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. .
    Prajem víken plný pekných okamihov :-)
    publikované: 06.03.2009 18:15:42 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Al, toto mám raz a navždy vyriešené...
    vymyslela som si, že "potom" sem prídem znova, ako už bolo niekoľkokrát a budem tá operná diva! Teda najprv som chcela byť baletkou, ale to sú tvrdé diéty, tak radšej operu....:-)))
    publikované: 06.03.2009 18:20:33 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  9. neviem nič
    ale najhoršia ja choroba. na svete je zle, ale ak sme zdravi.. stale mame šancu naplnit nejake poslanie. ja svoje poznam, je ťažké, velmi ťažké.
    keby som teraz zomrela, rovno do pekla...
    publikované: 07.03.2009 02:27:05 | autor: Majamaja (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Uf uf tak podme na to...
    kedze vikend bol busy tak teraz sa vam povenujem ;-)

    Mamicka Diuska - to vsetci mame take tuzby si myslim a tak bojujme a nevzdavajme sa.

    Kordelia - suhlasim, nie som sam a tak zacnime s nami tuna a potom to pojde dalej ako vlna na mori, mala nenapadna z pobrezia ale silna a skoro niciva ked dorazi.

    Dere - neviem co povedat, nakolko to mas za sebou sama co ja nie ale nezabudnem na ten pocit ked som bezmocne stal a pozeral ako milovana osoba odchadza. Ja si myslim,ze to zvitazenie je prave to prezitie zivota ako najlepsie vieme aby sme nic nelutovali az raz aj my odideme. Boh nam pri tom pomoze ak ho najprv najdeme v sebe. Drzim ti palce a verim,ze si vyhrala!

    Zara - veru je to tak,ze k zivotu patri aj smutok a bolest a co sa tyka tych "zlych" to bol citat spojeny s malancholiou a veru aj ja poznam vela dobrych a prijemnych ludi okolo seba. Tak zime zivot na plno a budme tymi dobrymi aby sme dobro sirili okolo seba a tym zlepsili svet. A potom si uzijeme "tam" ;- )

    publikované: 09.03.2009 12:04:31 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Cast 2 ;-)
    Rozpravka - ano je to tak,ze ludia prichadzaju a odchadzaju ale je to tazke vidiet ked zaves smutku a lutosti mas pred ocami. Kazda minuta dna by sa mala uzit na plno, pretoze nik nevie ci bude este dalsia. Dakujem za kompliment to vies niekedy sa mi uz nechce hrat na beztarostneho jasa sasa ;-) Verim,ze si vyhrala svoj boj a prajem ti mnoho krasnych chvil za striebornou kraskou aby si nas este hodne hodne dlho tesila svojimi pismenkami.

    Kiti - som rad ak si ma pochopila a tesi ma to. Je velmi dobre ak si uzivas kazdu sekundu a ak si citliva tak to znamena,ze mas dobre srdce a to je dolezite takze nemas preco nenavidiet svoj zivot. Pekne si to vyjadrila,ze z toho mame aj my viac tym,ze sme to s nimi prezivali. Myslim,ze knih uz bolo o tom napisanych hodne ale stale je miesto pre dalsie tak vela stastia prajem a potm daj vediet ked ju zverejnis. P.S. Katie je fajn.

    Rusalka - veru si ty ale carodejnica, pretoze vikend som mal suprovy !! Tak taketo priania mozes posielat castejsie ale zase nie kazdy vikend bo nespat kazdy vikend by asi bolo vela ;-)
    Krasny den ti prajem!

    Matahari - to je fajn, ja totizto budem velky fanusik opery a baletu co bude sponzorovat umenie a tak sa uvidime,poznavacie znamenie, sympaticky fesak s velkym srdcom a citom pre krasu umenia ( a zien) takze baletka ci operna diva aj tak ta stretnem ;-) keby som nahodou vyzeral akoze som promiskuitny tak to len hladam teba o.k ! ? :-)

    Maja - je to tak,ze zdravie je velmi dolezite ale dolezitejsia je laska, pretoze ta nam dava silu pre zdrave telo dosiahnut nase ciele or poslanie. Neviem ake je to tvoje ale verim,ze ho splnis a nemyslim si,ze keby si nahodou odisla tak rovno do pekla to je moc silne ale je tam urcite narvano kedze je tam teplo ;-)

    Vsetkym prajem krasny den a nakoniec jedno prianie resp pripitok, ktore uprimne zelam vam vsetkym:

    Pripijam na tvoju rakvu drahy priatel, nech je vytesana z storocneho dubu, ktory ja zajtra zasadim!


    publikované: 09.03.2009 12:27:05 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  12. To posledné...
    myslím Tvoje slová v komente poznám:) je to krásne prianie:))
    Máš pekné dumy... len ťažko sa nám život odpláca...niektorým to prejde veľmi "rýchlo". .. a my ostatní ? ostáva nám rozmýšľať, skúmať, prežiť, popáliť sa... radovať. Škoda každého mladého človeka... a v mojom veku za toho "mladého" považujem už aj 60tnika. Daj nám BOže šancu...
    publikované: 09.03.2009 16:22:23 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Jeej Viki :-o
    a ty este tu ! :-) diky za navstevu a na zdravie! ked to poznas.
    Dakujem za kompliment a veru zivot ma svoje vlastne cesty a tempo... je len smutne,ze tym co to prejde rychlo to prechadza s bolestou, ktoru si nezasluzia. jj skumam, prezivam, zijem obcas sa radujem a tak veru len dufam,ze sa naucim lepsie zit.
    POvedal by som,ze skoda kazdeho cloveka, ktory oddide.
    A na zaver opat jeden citat, terazky z filmu:

    Mozes sa branit, nadavat, ale ked to pride,musis to nechat ist.
    publikované: 09.03.2009 16:49:51 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  14. tak, tak...
    za chviľu príde... tak idem ohriať večeru:)))))))))))))))
    neboj, život Ti prinesie iba to, čo si zaslúžiš... aj tá bolesť je za niečo... len my tu nie sme po prvykrát... nič sa nedeje náhodou.
    Prajem dobrú, vzácnu, zdravú a dlhú sejbu .. ak sa splnia slová : "čo si zasial, to zožneš"... aby to na koniec stálo "zato":))pa.
    publikované: 09.03.2009 16:58:06 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Ohrievaj poriadne ;-)
    no jo,len to ma jeden hacik,ze si tie minule nepamatame tka sa tazko opravuju tie chyby. Kto vie co sme museli porobit ked bolest mame ako odmenu. ALe verim,ze nahody neexistuju. No a co ked som uz zasial v minulom zivote a terazky len zniem.... ale terazky sa snazim o poriadnu sejbu tak snad v buducom zivote budem zat a bude to potom stat za to :-)
    Pekny vecer a poriadne ohrej.
    publikované: 09.03.2009 17:08:25 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  16. ach, Ivanko,
    tak počuj, ja tu pridám jednu dobrú správu... mamina mala dobré výsledky z posledného CT - a ti poviem, strašne sa nám zasa uľavilo ...je to veľká podpora, keď človek stále tŕpne, čo a ako bude..všetko sa okolo toho točí a človek je akokeby v šachu -a nedá sa byť stále pozitívne naladený, keď sa niečo iba horší...vďaka Bohu za každú takúto správu..a to prajem všetkým..aj v reáli a ľuďom tu, vo virtuáli, ktorí - ako si to aj ty napísal - bojujú ..a statočne ..veľa síl a slnka v duši prajem
    publikované: 11.03.2009 12:02:09 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Always,
    popísal si to veľmi trefne.
    publikované: 11.03.2009 12:54:33 | autor: vrabciak (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Piratka
    som velmi rad,ze mama mala dobre vysledky a verim,ze budu uz len lepsie a lepsie.
    Je to tak ako pises,neda sa stale byt pozitivny ale verim,ze jedna takato sprava stoji za vsetky utrapy a naladi pozitivne na dlhu dobu. Jo vdaka Bohu za take spravy a vela sil v boji prajem mamke ako aj ostatnym co bojuju a nepoddavaju sa.
    publikované: 11.03.2009 16:14:20 | autor: Always (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Vrabciak
    dakujem.
    publikované: 11.03.2009 16:15:22 | autor: Always (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014