Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako by ste pomohli vy ?

alebo čo prináša život a ako sa k tomu postaviť

Čo by ste urobili pre niekoho koho máte naozaj radi a on/ona je chorý/chorá a jedine čo máte je nádej a viera v uzdravenie a sypatiu,ktorá je silnejšia ako čokoľvek iné a drobnosti ako kvety,SMS, telefonát môžu zlepšiť deň danej osobe a tak jej pomôcť v boji a dodať tak nádej a vieru tak potrebnú pre uzdravenie, nakoľko jediné čo môže pomôcť je nádej a psychická pohoda, nakoľko telá su len schránkou duše.  

Aj je duša chorá or smutná prejaví sa to na telesnej schránke avšak nie vždy si to uvedomujeme a nie vždy to vnímame ako prejav našej psychickej pohody a radšej sa presviedčame o tom,že je to vírus, zlé počasie,klíma a vzápätí sa zásobime liekmi rôzneho druhu a samozrejme,že bez oddychu ved sme silný a v práci je toho toľko čo musíme stihnúť tak všetko sa prechodí s liekmi vo vrecku. 

No ked nás to nakoniec doženie potom už nie je iná nádej ako zalahnúť, odychovať a potom sa obraciame na všetky možné spôsoby liečby a vtedy si spomíname na recepty starých mám,toľko krát osvedčených a natoľko jednoduchých,že im neveríme,teda pokiaľ za ne neplatíme veľké peniaze niekomu s vážnou tvárov v príjemnej ordináci plmej informácii o alternatívnej medicíne.  

Podľa mňa ale zabúdame na to,že my sami sme vlastne najlepší lekári,pretože nik nás nepozná tak dobre ako my sami a predsa sa radšej utiekame k lekárom,liečiteľom a podone čo vôbec neodsudzujem ba práva podporujem,nakoľko niekedy je už tak neskoro,že bez cudzej pomoci to nezvládneme. Môj point je v tom,že keby sme viac počúvali svoje telo,myseľ a starali sa o neho možno by sme tú pomoc nepotrebovali. 

Kedysi som optimista a večný sko to ľudia nazývajú smejko a neskôr po nevydarenom manželstve som bol na pochybách o sebe samom s možno miernou depresiou tak som sa rozhodol na tom pracovať, pretože nie som z tých čo sa vzdávajú a tak som vyhľadal psychológa aby som sa z toho dostal. 

Po druhom sedení som pochopil,že ho vlastne nepotrebujem,pretože všetko je len vo mne a je na mne ako sa postavím k veci a k životu ,pretože ten prináša dobré aj zlé veci a my ich musíme zvládnuť a ako sme tak kecali tak som jej (bola to žena) povedal,že ja už neprídem a že jej dakujem za čas ale viem,že to zvládnem sám.Nebojovala za daľšie sedenie aby zarobila viac ale popriala mi všetko dobré a povedala,že je tu keby som potreboval ale vraj si nemyslí,že ju potrebujem,nakoľko som nadobrej ceste a som silný. 

A tak som sa na ceste domov opäť začal tešiť z každodených vecí a prežívať daný deň a netrápiť sa o zajtrajšok,pretože ten budem riešiť zajtra a nie dnes a moje zdravie sa začalo jednoznačne zlepšovať spolu s mojou náladou. Neznamená to,že nemám zlé dni ked som smutný alebo mrzutý ale vždy ked to spozorujem tak sa nad tým zamyslím,pousmejem a zmením náladu a vyberiem si tú lepšiu,pretože slnko stále svieti ja som zdravý a potom nemám problém ale len trochu životnej nepohody. 

Kedže nie všetci to zvládame a niekto bohužial musí prejsť ťažkou chorobou aby si nakoniec uvedomil,že jedine naše myšlienky nám pomáhajú v boji s chorobou a riešením každodených udalostí bez strachu o zajtrajšok a prežívať ho s potešením z všetkého okolo a nájsť vždy potešenie aj v tom najhoršom,pretože ak máme zdravie  tak nič nie je problém ale len dočasná nepohoda a tá sa dá vyriešiť. 

Kedže sa to vždy nedá a niekedy potrebujeme podporu iných tak ako som ja potreboval a dostal podporu od Vás milý blogeri tak som sa rozhodol vyjadriť podporu tým,že si oholím hlavu aby som podporil niekoho koho mám rád a kto momentálne prichádza o vlasy vďaka terapii a ťažko to znáša pri boji s chorobou a ukázal mu,že je to len nepohoda,pretože oni opäť dorastú a že krása a sila je vnútri a nie vo výzore. 

Takto sa snažím podporiť ťažko skúšanú dušu a povzbudiť myseľ  k tomu aby našla správnu cestu k uzdraveniu tela a verím,že aspoň malou časťou k tomu prispejem.

 

 

 


Len tak... | stály odkaz

Komentáre

  1. starat sa a starat sa
    a hlavne dat tomu druhemu citit lasku k nemu...

    som ja citlivy chalan :)
    publikované: 14.05.2007 08:41:23 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  2. kedže máme v rodine
    podobný príklad,rieknem,že okrem opatrovania treba tomu človiečikovi pomáhať hlavne psychicky,aspoň spočiatku,ak sa to podarí a človek svoju chorobu prijme,je na najlepšej ceste zaradiť sa do " normálu" i napriek stavu.
    publikované: 14.05.2007 09:14:57 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :)
    ano, je to tak, kazdy musi vychdzat so seba, a pomoct dokaze najviac sam sebe.... ale na zaciatku, si myslim, musi byt to zle, aby si si to dobre cenil viac.
    co ta nezabije, to ta posilni...... je to tak, citim to aj na sebe
    publikované: 14.05.2007 11:13:21 | autor: Viera (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. no ťažké to určite je,
    ale treba dať pocítiť tomu druhému, že si tu pre neho a všetko bude fajn ..... Psychická podpora je veľmi dôležitá ....
    publikované: 14.05.2007 11:28:19 | autor: Zahadna (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Snazim sa
    podporit kolko mozem kedze starat sa neda na dialku aj ked by som rad. Dufam,ze som dost citlivy a davam pocitit lasku tak ako sa len da TP a dufam,ze mojou podporou sa podari prijat chorobu a opat sa zaradit do normalu a vyliecit sa Teide. To sme uz prebrali a je to jasne aj druhej strane a robi vsetko pre to Vierka. Zahadana budem sa snazit ako mozem.
    Dakujem vam za komenty mily spolupisatelia
    publikované: 14.05.2007 12:14:29 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Drzim palce!
    Vedomie, ze nas niekto ma rad, je naozaj jednym z najlepsich liekov na depresiu, bolest a vselico ine.
    publikované: 14.05.2007 13:23:00 | autor: prevazneneskodna (e-mail, web, autorizovaný)
  7. milé gesto ;)
    aj ja si myslím, že mnohé z toho, ako sa cítime, i choroba, závisí aj od nás...a keď v tom nie sme sami, choroba sa zmení na dočasnú nepohodu a dôjde k uzdraveniu ;) takže prajem veľa síl v premenách a uzdravení :)
    publikované: 14.05.2007 23:57:44 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. ano je to tak
    vsetky nase pocity sa premietaju do zdravia a je len na nas ako sa k tomu postavime ...verim,ze sa zmeni na nepohodu a nakoniec k uzdraveniu :-) Dakujem
    publikované: 15.05.2007 08:27:30 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  9. krásny článok..
    nemám slov... :)
    Máš pravdu, človeka robí to, čo ma vo vnutri, aký je a nie to, ako vyzerá... : Páči sa mi tvoja podpora. Je vidieť, že toho človeka máš naozaj rád... toto by spravil málokto- ak nie nikto... : Z väčšiny ludi sa stali sebci, čo hladia len na svoje blaho, tak myslím, že si krásna výnimka:)
    publikované: 15.05.2007 20:31:13 | autor: Lili (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Dakujem Lili
    je to jedine co nam ostava,pretoze krasa je pominutelna ....neviem,ci som vynmka ani ci by to nespravil niekto iny ale asi ano len o tomo nehovori,ja to proste spravim,pretoze to chcem a viem,ze to pomoze aspon po psychickej stranke vyrovant sa so stratov vlastnych vlasov. Dakujem za kompliment.
    publikované: 15.05.2007 22:51:52 | autor: Always (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014