Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Taky normal den...

Na minulotyzdenne pozvanie na piknik na plazi som nemohol reagovat inak ako jasan som tam a tak vcera pri pivku (nie desine Teide) krasnom ciernom a hustom ako kadery ciernovlasky sme sa dohodli,ze vyrazime spolu s kamosom, nakolko on je vybaveny premiestnovacim prostriedkom a predsa len obcas dombre padne ak vam to niekto ponukne hlavne ak prvy pohar lahodneho cierneho moku skonci v ciernej diere vasich ust za par sekund a vy viete,ze to teda urcite nebude posledny pohar teneto vecer.

Ako vecer pokracoval po presune do domu jedneho z priatelov a cierny mok sa zmenil na lahodne cervehe (hmmmm ale bolo mnam) a debata sa rozprudila v dvoch resp troch jazykovych mutaciach bolo mi jasne,ze rano to teda urcite nebude ked dnes vstanem ( teda vcera) a tak som si uzival vecera a oliv,ktore doplnili chut vina do casu ked som si povedal,ze je na case ist home a trochu sis pospat.

Rano bolo trosku skore,nakolko som zabudol vypnut budik normalne nastaveny na pracovne rano a tak ked o 7:00 zacal jemne otravovat moj spanok jemnym pohybom lavacky som ho poslal do teplych krajim a slastne sa pre valil na druhy bok a snival svoj dalsi sen.

Rano sice bolo az o 11:00 ale zasto stalo za to a po mensom soku,ze teda ma este caka cesta na plaz som vyhupol z postele a smerom cez kupelnu a s rychlym zastavenim pri kope siat som sa ocitol v miestnej francoise boulangerie kde som si vychutnal (teda dnes velmo rychlo) svoju kavu a croissant aux almond a po zakupeni bagiet a ineho mnam peciva pre piknink som to vzal hupkom na bus smer vlak,nakolko odvoz sa trosku zmenil ale som bol rad,pretoze denna tlac mi bohato vyplnila cas straveny vo vlaku.

Pred prichodom na connolly station sa mi jemnym vibrovanim (juj keby som bol baba tak neviem :-) ) pripomenul telefom a z repraku sa ozval kamos,ze ako som na tom a kde som,ze prave ukoncili put mestom a teda mi mozu ponuknut odvoz na plaz za piknikom co som samozrejme neodmietol,pretoze slecna s nechtikmi nalakovanymi kurevskou cervenou vystupila a jej usmev a krasne dve prsia ako broskyne spolu s nou.

Pri nastupovani som sa snazil nacvicit jogu ale nepodarilo sa mi dosiahnut efekt kolien za usami ale len krabic medzi kolenami no aj tak to bol celkom rychly nastup do vozidla. Cesta ubiehala v prijemnom duchu oslavy zlozenia teoretickych skusok na vodicsky preukaz kamosovej priatelky a preberania mojich vedomosti vyzistenych z dennej tlace za podpory hudby z OXIGEN festivalu plynucej z radia znacky blaupunkt.

Jemna navigacia prostrednictvom vydobytkov techniky nam zarucila nabratie spravneho smeru na plaz za zazitkami avsak s mracnami v tesnom zavese, ktore nam dovolili ochutnat z pripravenych dobrot avsak ich plnu chut sme dopriali nasim chutovym bunkam az v utrobach VW transporter (vdaka ze kamos ma nieco tak velke) kde sme premiestnili nase plastove stolicky a na improvzovanom stoliku sa rozhostili dobroty ako cerstvy domaci hrozienkovo,semienkovy chlieb, salat, mandlove pecivo a jasan,ze aj cerveny Cabernet a pre vodicov nejaka ta zaburinka.

Po ukonceni osviezujuceho lejaku a zvlastnych pohladov prechadzajucich ludi a aut sme opat vyliezli na travu,trochu pokropenu letnym dazdom kde sme prehodili zopar lietajucich tanierov az do casu ked sa ozval pud nasich zaludkov a vybrali sme sa na Fish and chips aj ked ja som sa radsej siel omocit do mora (voda bola asi 2 centimetrova, chlapi vedia ) a trochu sa teda osviezil a potom sedel na vyhriatym kamenoch,ktore ani dazd nestihol ochladit za zvuku vln,ktore sa lamali a ich pena sa triestila o moje lytka ( a tiez o lytka peknej tmavovlasky) ktore sa neskor nechali hladit slnecnymi lucmi aby sa opat zohriali.

Presun na zakladnu cislo 27 prebehol bez problemov (teda vacsich) iba raz sme sa otocili na kruhaci a potom uz smer dom a pokec, kde nas cakalo prekvapenie v podobe gulasu a halusiek,ktore sme statocne zdolali a neskor sa rozhostili v zahrade kde za ucasti slnka prebiehali debaty o jedle,manzelstve a inych tem az doslo na temu vecerny koncert nadejnej spevacky (meno si nepamatam ani za nic ) a tak sa nasa mala spolocnost zacala presuvat smerom k miestnej koncertnej hale.

Po rychlom ratani osadenstva a jemnej snahe vytazit nejaku tu mnozstevnu zlavu pre 12 kulturychtivych zaujemcov sme predsa len zaplatili vopred stanovene vstupne a vstupili do stanku kultury kde nas cakalo celkom prijemne prekvapenie vecera v podobe zacinajuceho mladika s gitarou a trochou nervozity,ktore nasledovalo vystupenim celkom prijemnej blondinky a vysokeho ciernovlaseho gitaristu ( a opravara hudobny instrumentov ) ktore stalo za to.

Pomalym presunom za zapadajuce slnko sme sa presuvali do svojich domovov,kde nas ocakavali milovane a vrucne ocakavane postele.

Tolko strucny opis jedneho pohodoveho dna na plazi v  Bray a pobytu na  zakladni c.27 spojeneho s koncertom milej s hlasom pripominajucej Janet Joplin blondiky,ktory mi opat ukazal,ze su dni ked sa oplati zit a mat priatelov.

Bru noc a krasne snicky vam zelam ( pre ranostajov Dobre ranko) a nech mate krasnu Nedelu.


Always smile | stály odkaz

Komentáre

  1. dobré ráno
    i tmáve ja rád,ako pivo tak i vlásky jednej černovlásky ;)
    publikované: 08.07.2007 13:06:04 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  2. prekrásny deň
    si prežil Ivanko a keď to bol normal deň (mne taký nepripadal, bol skvelýýýý), tak nech je ich čo najviac :) aj tebe pokojnú oddychovú nedeľu a ďakujem xi ;)
    publikované: 08.07.2007 13:45:56 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Tiež sa pripájam
    a želám veľa podobných pohodových dní :o))
    publikované: 08.07.2007 14:22:26 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. No jo Teide
    to vies ze z bruska a inych partii ciernovlasky chuti vsetko lepsie ale to uz ti asi Dianka z kantiny vysvetlila :-)
    Diuska bol prijemny a aj Nedela stala za to akurat teraz,grilujeme :-)
    Laskonka jeej sa tesim,zae si ma navstivila uz je moj den krajsi :-)
    publikované: 08.07.2007 20:55:40 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  5. skvely den :)
    ja zvyknem hovorit -2cm ;)
    publikované: 13.07.2007 09:33:24 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  6. noooo
    na babu to poznas dobre :-) vierka
    publikované: 13.07.2007 22:29:18 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  7. heh
    som casto v chlapskej spolocnosti, to bude asi tim....
    publikované: 14.07.2007 10:30:19 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014