Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zivot...

co je to vlastne zivot...?

Zase ma prepadla ta potvora jedna neustupná … nedá veru pokoja ani cez den ani v noci stale si miesto v hlave vyprosí, myšlienka jedna jediná.  

Veru ma napdlo,že život je krásny a najlepšie ho pre mna opísal Tom Tom v Million dolar hotel (kto pozná ten vie) life is the best, full of the magic, opportunities, surprises and television lots of television. Life is the best anyone ever made up because is real. 

A veru akokoľvek nás kope,tlačí a inak ničí stále je ten najkrajší aký môže byť, pretože každý kopanec a nepríjemnosť,ktorá nás postihne je len pre naše dobro aj ked to v danej chvíli nevidíme pre slzy, boľ a smútok,nakoľko ak by sme to všetko nemali a necítili tak by sme nemali žiadne city. Ved city z nás robia ľudí a city nám spolu s rozumom majú pomôcť na ceste životom tak aby sme našli to čo potrebujeme čo nám má priniesť štastie a naplnenie. Bez citov by sme len figurínami boli čo vo výkladoch stoja. 

Vraví sa smiech cez slzy a veru čo nám niekedy ostáva, plakať or smiať sa, tak radšej ten smiech ako plač aj ked obcas je to veru tazké a nie každý to dokáže.  

Život je krásny aj ked niekedy bolí no my sme tu na to aby sme ho spravili krásnym aj ked bolí a zraňuje a preto sa nevzdávajme nádej, pretože nádej umiera posledná… Nádej môže byť rôzna a môže mať rôzne podoby no vždy by mala byť s nami a v nás aby sme ju nemuseli dlho hľadať. Hľadaním sa niekedy stráca cesta or zmysel a nie všetci sme schopný dlhého hľadania na ceste životom.  

Skúsme hľadať v nás to svetlo čo nás po ceste viesť bude a ukáže nám správny smer tam kde budeme sa cítiť ako doma. Na ceste nám občas zhasne aby sme vedeli,že enie vždy je všetko jasné, hladké. Občas zakopneme a kolená si obijeme, občas nám do tváre vetvy švihnú or konáre nohy podtnú no za každým lesom čistina či lúka je a tam svetlo nádeje v tvári nas privíta a ukáže,že za každou tmou príde nový deň. 

Súmrak je len predzvesťou brieždenia a tak sa tešme,že môžme oba vychutnať, nakoľko jeden bez druhého strácajú význam ako svetlo bez tmy, zima bez tepla, muž bez ženy.  

A čo vy ? máte svoju nádej a svetlo ...  

Prajem vám a verím,ze áno,ze ho máte každé ráno.


Len tak... | stály odkaz

Komentáre

  1. Práve teraz aj ja potrebujem také svetielko...
    :,,
    publikované: 07.02.2008 20:02:29 | autor: rozpravkarka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ivanko
    mam a nemam, mam a nemam, mam a nemam - uplna hojdacka .)
    publikované: 07.02.2008 20:29:19 | autor: bv (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Život
    môže prinieť okrem radosti aj mnohé tvrdé údery, no vždy existuje príčina pre koho a prečo žiť a ísť ďalej. Jeho hodnota je nepredstaviteľná...
    publikované: 07.02.2008 21:00:13 | autor: maco (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. áno,áno ;)
    publikované: 07.02.2008 21:15:25 | autor: pod altankom (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Ivan...
    Tvoja úvaha je mi veľmi blízka. Tiež si myslím, že nádej máme vždy.
    Ak sa človek vyberie odhodlane za tým svetielkom, ktoré mu ukazuje cestu k cieľu, tak sa musí všetko podariť. Tým cieľom je spravidla šťastie a láska. Už len aby nám zdravie slúžilo a mohli sme si plniť sny... Všetko je v nás, v našich myšlienkach, v našom odhodlaní. Tak veľa šťastia!
    publikované: 07.02.2008 21:33:44 | autor: marthabielska (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. A dnes asi niekto zaspal...
    Pozve si na nás na návštevu a potom spí alebo čo...
    Ivan, Tebe to hovorím... :))))
    publikované: 07.02.2008 22:25:40 | autor: marthabielska (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Always
    máš nádhernú pravdu...nádhernú, lebo život je sám o sbe nádherný akýkoľvek je..ja ho prirovnám k zrodeniu nového života.. dieťaťu. Každá žena si veľakrát odtrpí veľké bolesti kým porodí vytúžené dieťa... a celý život sa díva, ako sa rozvíje, rastie, padne, či rozbije si koleno, bradu...smeje sa s ním, plače s ním, teší sa s ním, bojí sa oň. Na bolesť zabudne vždy keď sa díva do najúprimnejších detských očiek... veľakrát sa dočká svojej vďaky za materinskú lásku až v starobe.
    Náš život je naše dieťa..milujme ho, lebo sme si ho priali.
    publikované: 07.02.2008 22:52:19 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  8. pripajam sa k Vikinke...:)
    moji dvaja synovia su tie svetielka, pre ktore sa oplati vstat, ked je clovek na kolenach...su nadejou, svetlom noveho dna...nerozpravaju mi, aka som skvela mama ( ani nie som:), ale citim to zvlastne puto medzi nami, pozrieme si do oci a vieme...
    publikované: 07.02.2008 23:31:17 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Viky a Hanka...
    Musím sa k Vám pridať... teda k tým milým slovám. Skutočne pohľad do očí a gestá nám povedia najviac. A úprimnosť, vďaka a láska sú tou najkrajšou odmenou, ktoré dokážu vyjadriť deti svojim rodičom. Aj o tom je život.
    publikované: 08.02.2008 00:00:18 | autor: marthabielska (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Juuj ale som sa dobre vyspal :-)
    aj ked som vas vsetkych zmeskal...no uz som spat v plnej sile predsa som musel rano skoro vstat aby som mohol to slnko pre vas fotkami pochytat.

    Zuzka ved ho mas a svici jedna radost nie .. :-) ?

    BV- to je normal ved ako pisem obcas zhasne aby sme vedeli ten rozdiel tka pohoda len si neobi kolena na hojdace uz si velka :-)))

    Maco - uplne suhlasim, obcas je to vsak tazke vidiet tak jasne

    Pod altankom - na zdravie a na dobry vikend, kuki suknicky pri desine :-)

    Martuska - veru tak ako pises, jeden citat: ak si zamerias jednu hviezdu preplavas vsetky burky. Zdravicko je tiez na nas a nasich mysklienkach a tak sup sup na schody :-) vstavat a cvicit! a preco? preotze je rano ! :-)
    a s tym spankom hmm ved ked si si vybrala slniecko miesto kolena tak sa nediv slniecko predsa chodi skoro spat ;-) aby prinieslo krasne rano vsetkym co ma rado.

    Vikin - veru tie bolesti nepoznam ale deti a zivot ano a tak suhlasim. Aj s tebou Hanka veru su len dve veci pre ktore sa oplati zit a to laska a deti (aj ked nas rodicov nemaju radi)

    Martuska - opat ty !? teda hmmm taka nahoda :-) ale ano pohlad do oci je nieco co sa neda nicom nahradit a ak je spojeny s uprimnymi slovami a gestami tak to je nadherny pocit ci uz ide o deti or zeny, muzov, proste je to zivot ktory je krasny a kratky tak ho zime!.






    publikované: 08.02.2008 10:47:35 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014