Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Z cesty...

18:15 a ja na ceste home som...

Opat z budu autobusu (ved ako inak ) inak nemam cas ...taky prozaicky dovod ale naozaj nemam cas aj ked som sam ale kopec prace malo casu a k tomu cesta z mesta (a tiez do mesta) kazdy den energiu uberie. Nastastie teraz som chytil 41X a to je celkom v poho, nestoji pri kazdej smutnej vrbe takze by som mal stihnut aj plavaren, dufam. 

Inak ma tak napadlo kolko casu ludia stravia cestovanim a co su za to ochotny obetovat... kazdy tuna cestuje a dochadza do prace aj vac ako ja (ja hodku az hodku a pol ) ale ked sa ich opytam ic ich to este bavi tak pridu argumenty ako lacnejsi najom, ktory klesa s zvacsujucou sa vzdialenostou od centra. Potom klasika, rodina, priatelia (aj lasky) a tka dalej ale vacsinou to konci,ze to len docasne a potom sa odstahujem domov, no ci to tak naozaj je to uz nik nepovie. 

Ja obetujem cca 2 az 3 hodky zivota kazdy den dochadzanim do prace a veru platim za to casom,ktoreho mam potom malo ...aj na blog a na vas moji mili pisatelia a citatelia. Teda tiez vravim,ze len do casu ale kedy ten cas skonci to nik nevie,teda asi kym budem sam nemam sa kam ponahlat z prace a tak pohodka. Mozno neskor sa to zmeni, ktohovie, mozno aj ja za lacnejsim najomnym odcestujem. 

Ale mam tam kde byvam zopar priatelov a veru to mi za tu cenu stoji, lepsie byt s niekym ako sam a tak radsej dochadzam.  

Co vy ako to vidite?, kolko ste ochotny obetovat pre pracuor byvanie niekde kde mate praitelov, rodinu or lasky...? co  vsetko ste ochotny urobit z lasky k sebe a inym ? Cestovali by ste hodiny or cestujete kazdy den sem a tam a vlastne ani niekedy neviete preco. V malom princovi je taka pasaz o vybkarovi ako posiela ludi raz sem a tam a ak si dobre pamatam tak na otazku preco odpoveda, neviem asi hladaju nieco .... mozno je to stastie co hladame, mozno uspokojenie v praci, niekto mozno unik z domu... co vieme komu sa cov hlave deje na ceste sem a tam... 

Je to zaujimave sledovat ludske tvare ako sa pozeraju okolo, teda ak nespia or necitaju knihu, casak or len tak pokyvkuju do rytmu hudby co im leze do usi z mp3 prehravacov. Co im tak asi ide rano a vecer hlavou pocas tych ciest... bolo by zaujimave vediet citat myslienky, co vsetko im hlavou pocas tych ciest chodi. 

Necham vas radsej v klude odpocivat po tazkom sdni a niektorych aj po cestovani ked ste uz dosli home a tak si vychutnajte vecer v spokocnosti tyh co na vas cakali aby sa vas opytali, ako bolo v praci, pripadne akpo sa mas... ako sa citis ?

 Prajem krasny vecer.


Len tak... | stály odkaz

Komentáre

  1. Aj Tebe pekný večer, Ivanko... Ja cestujem málo a keď áno,
    tak sú to väčeinou dlhé, niekoľkotýždňové cesty.
    Do mesta chodím pohodlne autíčkom, škrabkám pri tom na zátylku šoféra (holt je to moja polovička), no moje najmilšie cestovanie je po vlastných nohách, do hory, nadýchať sa...
    publikované: 05.03.2008 19:28:22 | autor: rozpravkarka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. hm, Ivanko :/
    cestujem len hodku denne, predtým som aj tri a ten čas ma oberal o čas s najbližšími, dnes ma oň oberá práca :( aj dnes som končila o pol šiestej (porada, rodičko, zápisnice och), prišla domov, najedla sa a hybaj opravovať písomky a učiť sa :(( toto nie je normálny život...a tak som bola aj s priateľom chvíľku, teraz som aj s vami, kým kuká správy, pracujem a zajtra zase...a zas a zas...
    publikované: 05.03.2008 19:41:02 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. pekný večer prajem :)
    začala som aj ja do plavárne, hneď po škole a ochorela som...ale už je lepšie a bud. týždeň začnem ;)
    publikované: 05.03.2008 19:41:59 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Diuška, dobrý večer, ja som bola na plavárni včera, aj v saune
    a veru mi to dobre padlo. Cítim sa ako rybička. Zajtra idem zas.

    Aha, takže predsa len kdesi cestujem... Ale to bude len desaťminútovka.
    publikované: 05.03.2008 19:47:18 | autor: Rozpravkarka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ahojky Zuzanka :)
    dnes sme s Veronikou čítali Pavilón kvetov, bude ho recitovať na jednej súťaži :) myslela som na teba xi ;)

    ja som v saune ešte nikdy nebola, ale musí to byť asi veľmi príjemný pocit :) odľahčený joooj...som ešte kura v mnohých veciach :))
    publikované: 05.03.2008 19:50:13 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  6. No, moje zlatká bloguliatka, nejak ste sa mi rozčítali... Martin Čarodejnicu,
    tvoja Veronika Pavilón kvetov...

    Tuším idem zavesiť na blog nejakú rozprávku, na pekné večerné čítanie.
    publikované: 05.03.2008 19:53:27 | autor: Rozpravkarka (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. nemohla by si mi prosím poslať
    celý ten Pavilón? chcela som ťa poprosiť, ona mala skrátenú verziu (kvôli limitovanému prednesu jej ju skrátili na dramat. krúžku) a chcela by som si ju prečítať celú ;) ĎAKUJEM :)
    publikované: 05.03.2008 19:56:02 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  8. chodím peši,poprípade
    na poli traktor využívam :)
    A dnes som bol v pavilóne opíc ;)
    publikované: 05.03.2008 19:58:30 | autor: pod altankom (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Diuška, pošlem, len ju musím naťukat, ja ju mám už len v knižke,
    takže nesľubujem hneď...

    publikované: 05.03.2008 19:59:45 | autor: Rozpravkarka (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. joooj Zuzanka :)
    tak nechaj tak, radšej ten čas stráv s mužíčkom ;) aj Veronika mi ju donesie...nesúri to tak ;)
    publikované: 05.03.2008 20:01:48 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Teidušík, ale iste žiadna z tých opíc nebola taká pekná ako Ty,
    hoci bývali v pavilóne. No, možno, že si sa niektorej z nich tak zapáčil, že by bola ochotná precestovať za tebou aj kus sveta!

    :-)))
    publikované: 05.03.2008 20:05:00 | autor: Rozpravkarka (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. oj veru,rozpravkarka
    dnes som mal šošovicu a nie jedna opička mi pozadie obzerala ,ale domov by som ani jednu nevzal,kdeže dve ženy na jedného mužíčka :)
    publikované: 05.03.2008 20:08:27 | autor: pod altankom (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Tak si si mal vybrať opičku rovnakého druhu, ako si Ty, a o šošovicu
    sa patrí rozdeliť, však vieš, ako dopadol ten Ezav z Biblie, čo ju najprv chcel zjesť sám a potom ju vymenil na svoje prvorodenstvo.

    Prišiel o požehnanie. A to by sa Teidušíkovi nemalo stať.
    publikované: 05.03.2008 20:13:45 | autor: Rozpravkarka (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. takže obeta vravíš...
    práci 1300km, rodine 1500-1700 km:)) dosť alebo málo??? denne 2x 3/4 hodka.. ale vnímam to ako možnosť byť v tichu a samote so svojimi myšlienkami. Strašne ma mrzí, že práve vtedy, keď pozorujem svet, ľudí.. pohyb, ... nemám v hlave stenografku:)) Tak pekné chvíle pri obetavosti pre život:))
    publikované: 05.03.2008 22:42:00 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  15. cesta zivotom
    v niecom podobna ako u vikiny - 1300 km od rodnej hrudy, od korenov, ale nie celkom - pripadam si ako kricok jahody, som taky fuz, ktory zakorenil trosku dalej ale ma plody a je spokojny, moze pustat dalsie fuzy a ten povodny stale drzi, taha vyzivu od kricka-rodica a podporuje ho, a s dalsim fuzikom sa zas blizi k nemu, nezabuda. :)

    inak niekedy som cestovala za pracou 17 km cez dediny, polia a pozorovala som kazdy den krajinu i ked casto so zalepenymi ocami zavcas rano, ale postupne som sa zobudzala. teraz v meste sup-sup a som v praci. chyba mi ta cesta :)
    publikované: 06.03.2008 08:39:07 | autor: kordelia (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014