Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

XIX - To je to pravé.

Svetluška práve dojedla a pomaly umývala riad za jemného odlesku slnečného svitu,ktorý sa predieral cez kuchynské okno,ktoré mala rovno nad výlevkou a cez ktoré sa rada pozerala na stromy,ktoré stáli na ulici ked v tom jej zazvonil mobil a tak si utrela ruky vlhké od vody a saponátu do károvanej utierky a mierila do obývačky k zvoniacemu mobilu.  

Príjemný večer prajem,ozval sa v telefóne Petrov hlas a Svetluške sa na tvári rozjasnil,krásny úsmev a jej oči sa zmenili na dve žiariace hviezdy,ktoré žiarili nad perami,ktoré odhalili úsmev ako reťaz perál a celý byt sa zrazu naplnil radsoťou a svetlom.Ahoooj, kde si ? ozvala sa Svetluška trošku nedočkavo. Práve som na ceste za tebou a za chvíľu budem na diaľnici,odvetil s radsoťou v hlase Peter za zvuku Faithless v pozadí,kotré mu znelo z CD-cka a sprevádzalo ho na ceste za jeho láskou.Cesta bola zatial celkom fajn ani moc áut nezavadzalo takže mi to celkom šlo a za chvíľku som u teba teda ak nebudú merať potvory zelené, odvetil so smiechom v hlase Peter.  

Tak to si idem ešte dať rýchlo vaňu kým prídeš a umyjem si vlasy kým prídeš budem hotová,už sa na teba teším zlatinko a posielam ti pusu nech ti tá cesta ubehne raz dva ale zas nie aby si platil,radšej pomaly ale isto dôjdi. Aj ja sa teším na teba slniečko moje a ďakujem za pusu už ju cítim a hneď sa mi lepšie šoféruje tak zatial  pa a idem sa teda pomaly ponáhľať, cmuk. 

Malér sa práve vracal zo služobnej cesty a tešil sa na Silviu s ktorou práve dotelefonoval, kým míňal krásne zelené pohorie plné stromov cez,ktoré presvitalo slnko a jemu cez otvorené okno na spolujazdcovej strane vnikal čerstvý vzduch,plný vôní lesa,ktorý sa nedal ničím nahradiť a ktorý tak miloval. Raz dokonca povedal Silvii,že by sa mohli odstahovať z mesta na vidiek,kde by mali krásny malý domček so záhradou kde by pobehoval pes a deti by behali bosé po čerstvo posekanej tráve,ktorá by prevoňala celý dom svojou nádhernou sviežou vôňou,ktorá je oveľa lepšia ako akýkoľvek osviežovač vzduchu. 

Silvia sa pri tej príležitosti zadívala na Maléra pohľadom,že ako to myslíš vážne ? ale nič nepovedala,pretože by nemohla uveriť,že v Malérovi našla konečne toho pravého kto jej splní jej sen. 

Andy sa práve rozprával a Petrom ktorý si to fičal po diaľnici za Svetluškou a snažil zároveň sa snažil prehovoriť Andyho aby sa pripojil k nemu a Svetluške cez víkend ked v tom mu začal pípať druhý hovor a pri pohľade na displej sa rozosmial. Teda,človek sa snaží ťa dostať von a ty sa mi vysmeješ do ksichtu,som to ale dostal,ozval sa Peter ked počul Andyho smiech v telefóne.

Ale nie len akurát mi volá Malér tak mi to prišlo smiešne,že ste ako dve sestry samaritánky,ktoré sa ma snažia zachrániť. A čo sa týka toho víkendu,ozvem sa neskôr,pretože niečo mám predbežne dohovorené tak uvidím ako to dopadne,dobre sestra ? Idem sa teraz venovať Malérovi tak zatial čaf a dávaj bacha na ceste,hlásili radar na diaľnici,rozlúčil sa Andy. 

Peter to zapikoval priamo pred Svetluškin vchod akoby to miesto čakalo priamo na neho od chvile ked prešiel okolo reklamného pútača,ktorý znamenal,že dorazil na miesto určenia a mesto ho práve vítalo svojim ruchom a svetlami pomaly sa rozsvecujúcimi na ulici a za oknami domov.

Pred vchodom chvíľku rozmýšlal ako sa ozve do komunikátora ale nakoniec stlačil tlačidlo s menom označujúcim Svetluškin byt a za chvíľku sa ozvalo „prosím“ príjemným štebotavým hlasom aj ked trochu odmeraným ako vždy ked vám niekto zvoní zdola a vy neviete kto to je. Už som tu zlatinko,otvoríš mi ? Teda tak rýchlo ani som nestihla vliezť do vane, to si určite zas letel nízko čo ! ozvala sa Svetluška a vzápätí sa rozozvučal domový otvárač a Peter potlačil dvere ramenom a vstúpil dnu. 

Na poschodí ho už čakali otvorené dvere z ktorých sa ozývala príjemná chill out muzika mierne dokresľujúc začínnajúcu víkendovú náladu v Piatkový večer. Ahoj zlatinko povedal Peter ked vkročil do bytu a objal svetlušku aby ju pobozkal na privítannie dlhým nežným bozkom na jej nádherné pery a nakoniec jej nezbednícky zavítal jazykom dnu čo ona opätovala s úplnou prirodzenosťou.  

Povedal som ti už,že ťa milujem a že sa s tebou rád bozkávam povedal Peter ked si odložil veci na zem a začal sa vyzúvať v predsieni pri veľkom zrkadle aby konečne cítil bosé nohy na koberci kde si to tak dobre a často rozdávali ako vlastne všade v byte. Noooo teda to má byť kompliment alebo mi chceš naznačiť,že si to chceš rozdať ale áno povedal si mi to a aj ja ťa milujem odvetila Svertluška s úsmevom na perách pri príprave večere na ktorú sa tešila ako na každú,ktorá bola spoločná s Petrom ako keby iná ani nemala byť. 

Vezmeš si ma ? opýtala sa Svetluška medzi sústom a pohárom vína, chcela by som mať s tebou bábo dodala.....

 

 

 

 


Na pokračovanie... | stály odkaz

Komentáre

  1. s nie je Svetluška
    na vdavky mladá? :)
    publikované: 10.05.2007 21:48:22 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  2. nespominam si na vek
    ale assi nie ked to sama chce :-)
    publikované: 10.05.2007 22:39:22 | autor: Always (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :)) no
    príjemná atmosféra, cítila som vôňu trávy, aj jazdu autom, počula domový otvárač aj tú chill out mužičku, napúšťajúcu sa vaňu a cítila pod nohami ten koberec :) a Svetluška aj mňa prekvapila xi, no keď chce, vlastne sa nečudujem, keď jej je s Petrom tak dobre....
    publikované: 11.05.2007 09:36:45 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014