Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Virtualny svet - Kapitola tretia. Chatrč a prekvapko

Na pláži v tyrkysovej vode sa Baletkine nohy cítili príjemne a veľmi sa im nechcelo vyjsť na horúci piesok,ktorý ostré slnko zohrievalo neúprosným žiarom karibiku,kde sa slnko opiera o tie najkrajšie pláže s tou najčistejšou vodou a pieskom jemným ako hviedzdny prach sem tam ukrytým v tieni paliem vysokých ako ladných ako krk žirafy. Halóó zakričala na sediaceho romantika pod palmou a zakývala mu na znak aby prišiel k nej na breh kde voda pomaly omývala pobrežie patriace k ostrovu na ktorom sa nachádzala drevená chatrč v ktorej sa cítili tak príjemne na svojej svadobnej ceste.

Romantik si ešte raz uchlipol z mochita a prižmúrenými očami pozoroval svoje šťastie,ktoré na neho mávalo z pláže a volalo ho k sebe. Ešte ani teraz nemohol úplne uveriť,že našiel svoju životnú polovičku a ona povedala áno na jeho otázku, vydáš sa za mňa ? jeho voľne povievajúce ľanové nohavice s polorozopnutou košelou povievali v jemnom vánku ako sa probližoval k pláži,kde Baletka sedela na móle s voľne spustenými nohami pomedzi prsty, ktorých sa voda energicky predierala s každou dalšou vlnou. 

Ciao Starec ozval sa Karlos ked sa stretli na vopred dohodnutom mieste v meste na rušnej ulici,ktorú pred horúcim slnkom chránili koruny stromov lemujúcich oba strany cesty a utvárajúcich zelenú klenbu po celej dľžke a slnečné lúče predierajúce sa pomädzi lístie rozohrávali svetelnú hru,plnú rôznych odtieňov zelenej farby miestami pretkanej svetlo zlatou farbou slnečných lúčov. Nazdar Karlos, zas máš jeden zo svojich dobrých dní ked včetci okolo musia počúvať ako je všetko krásne a povznášajúce Ach jo zvyčajné pesimistické frázy,sakra to sa snád nikdy ten starec nezmení,pomyslel si Karlos. Ináč sa mám dobre dík za opýtanie a musím uznať,ze by bola škoda presedieť ho doma tak pome,kde nás čaká Vodár s polovičkou ?  Karlos na chvíľku ostal bez slov a uvažoval či Starec náhodou nefičí na niečom ale potom sa pousmial a vykročil smerom k rieke,stretko máme pri rieke v café tak šúpaj nohami Starec. 

Slnko sa predieralo škárami v drevených stenách, ktoré vyzerali zaliate slnkom ako pavučina spletená šikovnými rukami za účelom poskytnutia prístrešia pred ostrým slnkom. Veľkými oknami prenikal do vnútra malebného dovolenkového domčeka pokrytého strechou z tŕstia a kokosových paliem čerstvý vzduch nasýtený morskou soľou a vôňou kvetov a stromov,ktoré kvitli okolo. Na terase sedeli za teakovym stolom Romantik a Baletka pri ľahkej večeri z morských potvor a šalátu z tropického ovocia, ktoré zaliate kokosovým mliekom chutilo zaujímavo ako poznamenala Baletka. Ale pre istotu to zalejeme ešte pohárom bieleho nech sa tým potvorkám dobre pláve v bruchu čo povieš milášik,ozval sa Romantik kým vyberal fľašu nemenovaného bieleho vína,ktoré bolo pre nich prichystané v chladničke ako pozornosť od majiteľa.  

Čo keby sme sa prešli po večeri po pláži trochu osviežiť, navrhla Baletka. Jasan a potom si ľahneme do hamaku tu na terase a budeme pozorovať západ slnka a nezáväzne konverzovať aby sme si vyskúšali ako to s nami bude po rokoch manželstva ked už sex nebude dodal Romantik. To si teda môžme skúsiť odvetila Baletka ale neverím,že sa to niekedy stane a ešte tebe a vybuchla do nekontrolovaťelného smiechu.  

Vyzerá to tu dobre a musím uznať,že aj vonia poznamenal Starec súvislo s Vodákom po vstupe do mongolskej reštiky,ktorá bola schovaná v malej uličke vydláždenej mačacími hlavami a nad vchodom bol nápis v pre nich neznámej reči, aleko sa dozvedeli neskôr bolo to prianie dobrej chuti a požehnanie tých,ktorý vstúpia.

Tak teda ideme na to, ja beriem útokom prvú policu a stretneme sa pri pokladni vyhlásil Karlos a už sa vydal k pultu s rôznym druho mäsa a korenín aby začal miešať svoju večeru,ktorú neskôr odovzdá kchárovi aby ju pred jeho očami pripravil neskôr ked všetci budú sedieť za stolom.


Na pokračovanie... | stály odkaz

Komentáre

  1. zvláštne a
    zároveň pekné... miešať spolu dva svety...dve dvojice a štyri osudy... máš hlavičku, super:)))
    publikované: 07.06.2007 21:49:40 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :) ach jo
    taká svadobná cesta, to už hej :) páčil sa mi aj tvoj farbistý opis pláže a mesta...a ešte toho pohľadu Romantika na Baletku mmmm :) prajem nádherný deň Ivanko
    publikované: 08.06.2007 08:56:27 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. hej, znie to super :)
    a ja uz zas zacinam byt hladna :( to je hroza, citam cokolvek o jedle, a ozve sa zaludok :(
    publikované: 08.06.2007 10:56:14 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  4. áno,ide ti to
    a dobrú chuť
    publikované: 08.06.2007 11:01:03 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ooo Dakujem za kompliment Vikina ;-)
    predsa len neskromne poviem,ze som rad ak sa to paci.
    publikované: 08.06.2007 12:46:26 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Diuska
    ved vies,ze som pri tom myslel na teba ;-)
    Pekny den aj tebe a dakujem
    publikované: 08.06.2007 12:47:10 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Vierka Dakujem :-)
    no sup sup k jedlu aby si nahodou neumrela hladom :-)))
    publikované: 08.06.2007 12:47:54 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Teide tak som rad
    a dobru aj tebe :-)
    publikované: 08.06.2007 12:48:32 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  9. :)
    publikované: 08.06.2007 16:24:51 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014