Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Úskalia života V - Večer pred Pondelkom

 

Ach jo už zas je Nedeľa večer, víkend opäť ubehol ako voda v rieke pod mostom na,ktorom sa ľudia ponáhľali v preplnených autobusoch,skoro prázdnych autách za povinosťami, radosťami,sklamaniami a všetkým čo súvisí s životom pomyslela si Svetluška na ceste domov.  

Tak ako to ide kámo ozvalo sa od vchodu do baru spolu s hlukom práve hrmotajúcej električky. Peter sa obzrel a v dverách stál malér a Andy v dobrej nálade podporenej miernym množstvom alkoholu a krvi,alebo možno krvi v alkohole pomyslel si Peter s úsmevom. Teda vás tu stretnúť to musel byť osud,ktorý ma nemá rád, ale no len sa netvár a urob miesto pri bare nech si môžeme pripiť hodil Malér, trikrát janka prechádzku zahučal malér na barmanku. No ja nechcem whisky,som tu pri pive a nepotrebujem mať ráno ZOO keď vstanem do práce zakontroval Peter ešte sa obzerajúcej čašníčke ale to už Andy a Malér hučali na barmanku aká je krásna a aby nepočúvala toho trtka,že oni ho poznajú už roky a nech len to donesie.  

Klúče vrzli v zámku a šťuknutím vypínača sa svetlo rozlialo v predsieni kde sa práve Svetluška snažila zbaviť topánok aby si mohla konečne vychutnať chôdzu na boso,ktorú tak miluje.Dobre,že som prišla domov a nešla na ten drink aj keď chuť som teda mala, hmmm no ale zas sama ísť na drink a počúvať blbé narážky od všetkých chlapov to teda naozaj nemusím. A Lenka sa ponáhľala niekam za niečím dôležitým čo sa mi snažila vysvetliť pred tým než nasadla do auta ale kedže mi to bolo fuk tak ani neviem čo to kecala,povedala si nahlas Svetluška ked si v kuchyni pripravovala svoj večerný čaj.  

No tak a ideme na to raz,dva tri ááááááá šup ho tam,zavelil malér pri jednej z rúnd, ktoré vlastne ani nikto okrem barmanky nerátal a snád ani nemohol,pretože s počtom rúnd sa schopnosť koncentrácie znižovala a intenzita rehotu zvyšovala na úroveň “už by mohli vypadnúť ”  podľa pohľadov okolitých stolov. Tak to ti hovorím takú som ešte nemal a keby nebolo toho,že ma už prestala baviť tak ju dodnes prášim a len by ste mi slepo závideli ozval sa s miernym problémom artikulácie malér. Andy s Petrom sa uškurnuli nad jeho poznámkou,pretože už tento príbeh poznali a vedeli,že pravda je tak trochu inde a vedeli ako ho Danka vyhodila ked mu povedala ,že pre ňu už nemá cenu. No podľa artikulácie a spôsobu mierne tanečno vláčnych pohybov vedeli,že už to dlho nebude trvať a Malér je v poslednom štádiu takže je čas na vyrovnanie účtu a taxi smer home. 

Svetluška si priniesla čaj do obyvky spolu s orieškami,ktoré má tak rada a pomaličky si rozložila karimatku na zem tak aby sa mohla oprieť o gauč aby si mohla vychutnať večerný čaj pri preklikávaním sa cez rôzne programy v TV. Tak v polovoci pohára si uvedomila,že zabudla vypočuť odkazovač,ktorý svietil jemným červeným svetlom a tak dopĺňal modrý blikajúci obraz televíznej obrazovky. Načiahla sa a stlačila tlačidlo play a odkaz sa začal pomaly prehrávať „ ahoj, to som ja otrava obecná, nemáš chuť dnes večer na moju spoločnosť pri pohári vínkaa potom šťuk a koniec správy.  

Teda ráno budem rozobratý ako detské lego ale stálo to za to, povedal si Peter ked sa snažil vyhrať boj s kľúčovou dierkou,avšak myšlienka na príjemný večer v spoločnosti Svetlušky mu prebehla hlavou predtým než zaspal a tak zaspal s úsmevom na tvári.


Na pokračovanie... | stály odkaz

Komentáre

  1. aaach joj joj joj
    no takto sa minúť, nestretnúť....ale ak by chcela, tak by sa aspoň ozvala, nie? a pred nimi je ešte veľa večerov...nuž uvidíme, čo bude ďalej ;)
    publikované: 27.03.2007 09:45:29 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  2. také osudové minutie..to
    sa vryje do pamäti :)
    publikované: 27.03.2007 10:13:24 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  3. mmmm
    no nekopla ma včera múza..... ale dik,že ste na to kuk
    publikované: 27.03.2007 17:42:22 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014