Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Priatelia...

znamy, rodina....
Kolko mien, kolko osloveni pouzivame na rozdelenie ludi do skupin, spolocenstiev podla kriterii len nam samym znamym. Ake kriteria pouzivame...pouzivame ich podla hlavy, srdca zvykov, spolocenskeho postavenia... or podla rozostavenia hviezd na oblohe...

Kazdy nejake to kriterium mame a podla toho sa k ludom spravame. Je toho tak vela co sa neda tak jasne vymedzit ako napriklad chut a schopnest zit, prezivat, mat rad, lubit a ci milovat.

V zivote stretavame ludi mnozstvo a mnozstvo z nich nam zivotom len tak prehrmi a odcvala ako stado koni za usvitu v ustrety lucom a pastvinam v dialave.

Niektory z nich v nas zanechaju stopy kopyt vryte do nasej duse, dusa je ako trava a ci zem ak je vlhka a makke stopy kopyt sa pod vahou vtlacia hlboko. Ak je rok suchy a zem tvrda oni len prach rozviria. Tak ako duse nase v trapeni slzami zmacane su tak aj priatelia nechavaju svoje stopy hlboko v nas ako v zemi. No ak sme tvrdy ako zula len prachom nas zahalia.

Trufam si povedat,ze to plati aj naopak. Ak je priatel mily a laskavy a jeho srdce makke je zanechava stopy v srdci ak je tvrdy ako zula tak len povrche sa dotke nas a potom v prachu zanikne.

Niet co vela pisat na tuto temu ako len podakovat sa vsetkym co zanechali stopy v dusi, srdci a vzdy su naporudzi ked bez opytania ruku vztiahnu na pomoc a potiahnu nas vpred.

Podakovat im chcem za vsetko co mi dali ako mi pomahali, bez nich by som poharom prazdnym ostal co caju, kavy or vody sa nikdy nedockal a cas svoj nenaplnal tak ako mal, ako mu bolo urcene.

Spomeniem len par, ktory ma vytiahli spat v case najtazsom a preto im za to patri vdaka moja.
DAKUJEM vam Jirko& Ann, Gabi&Marek, John& Ronni, Jirka& Inka, Lubica  z tych realny co stretavam tvarou v tvar a tiez vam ktory za monitormi sedavate a rady podavate Viki, Dia, Teide.

Je ich  ale ovela viac no nejdem sa tu rozpisovat len kratko som sa chcel podakovat za vsetko co pre mna spravili a robia ako Anjeli pri mne stale stoja. Ci uz su to anjeli ty z blizkeho okolia a ci uz ste to aj vy blogovy priatelia...je dobre to spomenut,pretoze cas neprestava plynnut a my uz tu nabuduce nemusime svoje slova vtisnut. 

Anjelom tiez rad by som podakoval, pretoze oni pri mne s bohom stoja bez toho aby som o tom vedel.

Kiez by tych stop v makkej zemi bolo viac a kiez by niektore z nich boli moje v krajoch cudzich.

Dobru noc a krasne sny.

Take nocnopostelne... | stály odkaz

Komentáre

  1. nooo, trocha
    to cele vyznieva ako keby si sa chystal na samovrazdu :) a inak dobre rano :)
    publikované: 25.11.2008 07:18:24 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Nesnívam,ale ránko prajem ;)
    publikované: 25.11.2008 07:44:18 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :-)
    pekné... vedieť sa dotknúť srdca je dar :-)
    publikované: 25.11.2008 10:37:40 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Dobre ranko :-)
    TP - vedla ako jedla ;-) len male podakovanie kedze je ich malo, si myslim.

    Teide - tak,tak ked si uz dosnival ;-)

    Rusalka - presne to som mal na mysli :-)
    publikované: 25.11.2008 10:43:59 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ahoj Ivan,
    fakt si to úprimne opísal.... lepšie mať 1-2 priateľov, ako kopec známych, ktorí o teba nezakopnú najmä vtedy, ,keď potrebuješ ich pomoc najviac... a takisto si cením ľudí, ktorých osobne nepoznám, ale cez písmenká sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou môjho bytia...pekný deň ti prajem :-)
    publikované: 25.11.2008 12:19:10 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Piratka
    veru tak tak. Celkom zaujimave je ale to ako to berieme a vnimame my a ako to vnimaju iny. Ako napriklad moj spolubyvajuci,ktory bol s nami cez vikend a neprestal cely den hovorit aky som stastny,ze mam takych priatelov a ja si to ale uvedomujem,sak som ich preto pozval na veceru a varil (si predsta,ze to aj zjedli:-) ) ja si svojich priatelov vazim hodne moc. Hlavne po tom ako mi pomohli ked som to najviac potreboval vtedy si clovek uvedomi co je skutocne priatelstvo. Jasan,ze aj ti pismenkovy do toho patrai ;-)
    Napodobne krasny den ti prajem
    publikované: 25.11.2008 12:39:50 | autor: Always (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Ivan,
    vystihol si to ...aj pohľad tej druhej strany... ja som naposledy dostala mail od veľmi dobrej kamarátky...že ani neviem, ako som jej pomohla, a to som pritom toho veľa nespravila,aspoň si nespomínam, ani som ju už dlho nevidela - a predsa,človek ani netuší, ako a kedy - aj keď nevedomky - pomôže
    publikované: 25.11.2008 13:57:55 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Pirat
    najkrajsia je pomoc o ktorej ani netusime, preotze vtedy ide priamo zo srdca preoze o nej nepremyslame ale sme tou pomocou sami.

    Stretavame tolko ludi okolo nas a kazdy z nich je s nami spojeny a my sme spojeny s nim a kazdy aj ten nepatrny skutok je vyznamny pre celok.

    Preto by sme mali davat vacsi pozor na to co robime, vravime nakolko nevieme ako, kedy, koho to ovplyvni a kedy sa to vrati k nam.
    publikované: 25.11.2008 14:42:49 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Ivan, si sa zase rozpísal a to je dobré :-)
    veľa priateľov človek stráca a málo získava,..svojim anjelom si pekne poďakoval,..aj tým mojim by sa zišlo,...priateľstvo je veľmi cenná vec :-) O_ô
    publikované: 26.11.2008 12:15:25 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Dere....
    ci je to dobre to nefim ale ked ma kopne muza (abo nezaizolovany kabel) ta to ide :-)
    Ano ja si svojichpriatelov velmi vazim a aj ked im to mozno nehovorim dost casto tak aspon takto som zacal.
    Priatelstvo je niekedy vzacnejsie ako laska...hlavne ak o lasku prides, vtedy nastupi priatelstvo aby pofukalo rany a utrelo slzy.
    SOM STASTNY,ZE ICH MAM!
    publikované: 26.11.2008 23:54:02 | autor: Always (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. :)
    publikované: 16.12.2008 09:33:32 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Vierka
    kuk :-)
    publikované: 18.12.2008 15:09:08 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014