Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Obyčko nedeľa... ?!

Je nedeľa a ja si vychutnávam pokoj a ticho v dome, nakoľko obaja spolubývajúci sú mimo a ja som zmenil plán a radšej ostal doma, pretože niekedy to padne dobre takto sám v tichom dome s dobrou hudbou vychutnávať kľud pred začiatkom pracovného týždňa.

Tak som si zapol net a reku podelím sa s Vami o výplody môjho mozgu v toto nedeľné popoludnie no najprv som si naladil dobrú muzičku "samo,že na nete" a teraz sa môžem venovať ukladaniu písmenok. Počko sa trochu zlepšilo ale stále slnko je stále schované za mrakmi ako aj ľudia za oknami domov a bytov prípadne za oknami automobilov prechádzajúcich poloprázdnymi ulicami našej malej "dedinky" ako ja nazývam obytnú štvrť kde moja maličkosť zložila svoju telesnú schránku.

Práve keď som si sadal k loptošovi pozrel som oknom cez ulicu, kde v ťažkej pohode v ružovom pyžame sa v kuchyni presúšala žena s trpiteľským výrazom v tvári prenasledovaná asi 6 ročným synom. Tak som sa zamyslel či toto je správny spôsob trávenia nedeľe kedže počas mojej mladosti "zase nemám 50 :-) " to bolo inak.

Pamätám si keď dom ja vyrastal tak sme trávili čas na ihrisku kde sme od rána naháňali loptu alebo sme šli na susedove ovocie, prípadne len tak sa preháňali po ulici. Keď som uvidel toho asi tak 6 ročného syna uvedomil som si,že doba sa mení príliš rýchlo a podľa mňa nie práve najlepším smerom, keď deti sú uzatvorené pre televízorom alebo počítačom bez toho aby sa im rodičia venovali tak ako kedysi nám. A to už ani nespomínam skupinky tínejdžrov postávajúcich na ulici mierne opitých a pofajčiavajúcich cigarety, ktoré im kupujú ľahostajní okolo idúci dospeláci.

Je toto obyčajná nedeľa alebo len ja som iný a nechápem dnešný spôsob života... ?


Zo života... | stály odkaz

Komentáre

  1. alebo
    je svet iný a nechápu teba (nás ;) )
    publikované: 04.02.2007 16:44:32 | autor: wiener (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014