Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nieco na novy rok ...

spachal som to v Piatok ale nestihol zavesit takze az teraz.
Novy rok nam zacal a zemegula sa stale gula akoby sa nechumelilo (ved sa ani ) teda aspon tuna u nas na zelenom ostrove sa nechumeli aj ked snezilo vcera ale na zemi neostalo nic L Taka ta cista beloba nam (teda mne ) tu chyba aby sa clovek citil cisty a tak nejako povzneseny nad vsetko problemy sveta a svoje tiez.

Ako ste zacali svoj novy rok vy ? Opat predsavzatia, ktore nemaju dlhe trvanie (teda vacsinou) alebo len tak s myslienkou na to co by ste mohli urobit pre seba or inych aby bol tento nas svet o trosku krajsi. Ludia su rozny a ich nazory na predsavzatia sa roznia ale v podstate ide podla mna o to,ze hladame nieco co nas urobi stastnejsimi resp pohladka nase ego,akoze to je fajn to robis dobre, si chlapik atd…

Neviem ako iny okolo ale minimalne ja som si povedal,ze si nebudem davat,ziadne predsavzatia ale radsej sa zamyslim co by som naozaj mohol urobit pre seba sameho taka by mi to prinieslo aj  nejaky uzitok. Okrem toho,ze by bolo fajn trochu vylepsit fyzicku (ako vzdy ) by som asi najredsej dal vypoved (nemat zavazky) a zacal cestovat nakolko momentalne neviem najst uspokojenie v praci a mam dojem akoby som bol spickovy plavec a plaval v mori bez zeme na obzore, proste sa len tak prehupujem cez vlny ale stale ziadna zem na obzore a prestavam chapat vyznam neustaleho plavania bez ciela. No je mozne, ze len nemam spravny smer a tempo (zeby som plaval dozadu ) a tak sa stale stracam vo vlnach zivota.

Som si povedal,ze predsa len mam asi rad ked mozem pomoct inym a stojim si za svojimi nazormi a predstavami o dobrom zivote ako je uprimnost (aj som tym mozno niekoho na… or prisiel o vztah) cestnost, vernost a dovera a aj ked mam malo priatelov a zien  tiez nie million ako iny chlapi (teda aspon to tvrdia J ) som rad,ze mam svoje hranice a veru aj ked sa trosku obavam,ze budem sam ale nejako si to uz tak nepripustam nakolko predsa  nebudem polavovat zo svojich narokov a kriterii.

Tolko sa toho v mojom zivote udialo za posledne roky,ze som az sam prekvapeny ako si zivot pohrava s nasimi osudmi a niekedy je tazke kracat s zdvihnutou hlavou proti davu (alebo aj v dave) a preto som rad,za kazde prijemne slovo, ktore mi ludia venovali (jasan, ze aj vy vsetci na blogu )a tym mi pomohli ist dalej a neprestavat verity v ludi a mat nadej.

Jedno z mojich akoze predsavzati bolo aj podelit sa s vami o to co sa deje u mna v hlave, srdci a podakovat sa vam ako aj ostatnym okolo,ktorych mozem stretnut, zavolat im a nezabudnut povedat DAKUJEM a PREPAC ak som niekoho ranil, urazil atd..

Tak co ako ste na tom vy ???

 

Btw. samo,ze som bol ovplyvneny sviatocnou naladou a sentimentom  ;-)


Len tak... | stály odkaz

Komentáre

  1. Ivko,
    uz davnejsie som si povedala, ze Silvester je den, ako kazdy iny a blaznit sa len preto, ze to kedysii niekto vymyslel?
    Neviem sa veselit na rozkaz, len preto, ze sa v ten den patri. Veselo sa lucit s rokom, neviem, ci ten dalsi nebude horsi... Neviem.
    Skor sa obzriem spat, najdem to pekne, co v nom bolo a poviem si, ze aj dobre aj zle sa stava minulostou, treba proste zit. Nechat sa unasat zivotom, vychutnavat to pekne a najst silu prekonat to zle. Netreba mat vela kamaratov, staci zopar takych, ktori su po ruke, ked potrebujes plece na vyplakanie, ci len tak porozpravat sa , zahnat samotu, ci smutok .
    Prajem Ti, aby si nasiel spravny smer, aby Ta bavilo plavat, obdivovat nadhernu hladinu, santive vlnky okolo Teba a najma plavcov, ci plavkyne, ktore plavaju tam, kam Ty...:)
    Vela staastia:)))
    publikované: 07.01.2008 15:30:03 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. predsavzatia si nedávam
    je to zbytočné.
    Toť príklad.Mali zdvihnúť cenu cigariet,tak si vravím,prestanem.
    A naši obchodníci,beťári si veľké zásoby prichystali a tým pádom je mi fajn a ceny ako za hubičku ;))
    publikované: 07.01.2008 15:42:50 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :)
    som bez predsavzati, nejake si mozno dam, ked pridem na to, co vlastne chcem :)))

    ale najma ten stvrty odsek sa mi paci :)

    publikované: 07.01.2008 16:06:33 | autor: bv (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ja si už predsavzatia nedávam dlho
    potom, aby som len mala výčitky, že ich neplním...
    ale napísal si to fajn... vieš, že niekedy mám tiež také kacírske myšlienky, všetko tu zabaliť a cestovať... ale nakoniec vždy zistím, že je mi vlastne celkom fajn :-)

    tak nech sa Ti darí...
    publikované: 07.01.2008 17:47:14 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. dakujem za komentare na omeskany clanok :-))
    fakt som nestihal v piatok.
    Hanka,dakujem a veru take v bikinach mozu byt ked budu okolo cvachtat :-) no mas pravdu nemusi ich byt kopec ale nech stoja za to.

    Teide veru predsavzatia nie ale ked sa tym otcom mas stat hmmm neviem predsa len nikotin spomaluje ....(ved vies co ) :-)))

    BV nevies co chces ... ? teda to mi znie ako normal baba :-))) no drzim palce aby si na to prisla.
    Dakujem :-)
    publikované: 07.01.2008 17:54:54 | autor: Always (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. :)
    ahoj Always, ja som si žiadne nedávala, pretože rovnako ako ty, plávam v mori a nevidím na cieľ a byť lepším človekom si prajem celý život...no dobre, okolo mňa pláva veľa vecí a tak v tom mori nie som až taká stratená ;)

    a príjemne sa to číta, keď si taký sviatočný :)
    publikované: 07.01.2008 18:05:49 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Always..dík za radu ;)
    asi máš na mysli spomalenie rastu mozgových buniek ;)
    publikované: 07.01.2008 18:12:38 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. ale kdeže ;)
    keď si takýto srdiečkový, to je sviatočný :)
    publikované: 07.01.2008 18:21:03 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Always - pekne si to napísal. Vôbec nie neskoro...
    A veľmi trefné sú aj tieto Tvoje slová: ... "je mozne, ze len nemam spravny smer a tempo (zeby som plaval dozadu) a tak sa stale stracam vo vlnach zivota." Ak máš ten pocit, tak to ešte chvíľu potrvá, kým sa Ti zmení. Takže v podstate Tvoje nepísané predsavzatie by mohlo byť nájsť svoj správny smer... Ale vedieť plávať za každýcho oolností je veľké plus.

    Ja si vždy pri novoročnom prípitku želám, aby sme sa v novom roku mali lepšie ako v predchádzajúcom. Nie vždy sa to podarí. V tomto roku ma čaká veľa zmien. Sťahujem sa, možno zmením prácu a možno mi niekto pribudne do rodiny. V každom prípade vítam zmeny, ak prinesú niečo pozitívne.
    publikované: 07.01.2008 19:08:39 | autor: marthabielska (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Vedieť plávať za každých okolností je veľké plus!
    Oprava.
    publikované: 07.01.2008 19:10:31 | autor: marthabielska (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. fuuha :-)
    teda Diuska taky kompliment...az sa cervenam :-) Dakujem

    Teide - hmm kazdy tomu hovorime inak ale vlastne hlava ci hlavicka ... ani neviem asi sa aj mne spomalily :-)))

    Martha - dakujem a veru mam ten pocit a prave sa rozhodujem ci nedam vypoved takze mozno nabehnem na novu vlnu, kto ho vie.
    Tiez si prajem aby bol novy rok aspon o trosku lepsi ako minuly takze uvidim a zmeny ... neviem ale ziadnym sa nebranim, zivot je zmena a zmena je zivot, tak ti prajem vsetko najlepsie v tvojich zmenach, ci uz stahovania, prace or noveho clena rodiny, hlavne aby tie zmeny boli prijemne a pre teba prospesne.
    publikované: 08.01.2008 15:29:37 | autor: Always (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. no, asi budem reagovat clankom
    :)
    publikované: 10.01.2008 09:49:14 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Tak sa uz tesim
    na reakciu ;-)
    publikované: 10.01.2008 10:14:28 | autor: Always (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. uz je to tam
    :)
    publikované: 10.01.2008 11:15:31 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014