Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ludia

Dobre rano prajem.
  

Neviem ci si pamatate ale kedysi bol ludovy zabavac ktory sa volal Stryco Marcin a zapamatal som si jeden jeho vyrok “Vitajte lude a zeny” a mozno to povedal aj niekto iny ale mne to utkvelo v pamati ako jeho vyrok.  

Tak nejako ma to napadlo ked som minulu Sobotu stal za pultom s cerstvym francuzskym pecivom a ocakaval som kupujucich na miestom trhu v centre velkodediny tuna na zelenom ostrove. A oni prisli, teda kupujuci, boli rozneho zlozenia ale vaccsinou to boli zeny J no ved aj ja musim niecim pookriat ked uz stojim vonku no nie.

A tak som si uvedomil,ze ja vlastne stale mam rad ludi a zeny zvlast,napriek tomu co som zazil sklamani a inych ludskych vlastnosti, ktore nie su prave najprijemnejsie no stale akoby som bol nepoucitelny a stale Vas mam rad ludia, zeny. 

Nic nie je,prijemnejsie ako spolocnost ludi, ktory su okolo a este ked su dobre naladeny tak je to o to krajsie. Na trhu som citil taku prijemnu pohodu a ulavu ked sa ludia zastavovali a nie vzdy nieco nakupili ale porozpravali sa a s podakovanim odisli. Prislo mi to take prijemne,ze vlastne trh je o spolocenskom styku o rozpravani, dobrej nalade a vlastne ten predaj ide akosi mimo.  

Kolko ludi tolko chuti, tolko odlisnych tvari, usmevov, pribehov a tym sa vlastne dostavame blizsie k tomu,ze ludia vedia byt mily, a vsetko co potrebujeme je vlastne ludska spolocnost, rozpravanie a nie izolovanie v luxusnych bytoch, drahych autach kde sa clovek obklopuje “krasou” no prava krasa je v medziludskych vztahoch.

Ved ak sa zamyslime nad obycajne neobycajnou laskou ked dvaja tvoria celok je to zaujimave ako si dokazu niekedy vystacit a vzajomne sa doplnat. Rozhovory pri spolocne stravenych chvilach, varenie, jedenie a aj … su vsetky tie obycajne male denne radosti, ktore potesia a prinasaju pocit spolupatricnosti a naplnenia.  

Preto si myslim,ze sa oplati rozpravat a davat sance ludom aby sme v nich ako aj v sebe samych objavili to dobre co je v nas a nezabudli,ze zivot je kratka cesta na tomto svete tak si ju snazme sprijemnit a nie pokazit.

Stale mame na vyber a preto by sme si mali vybrat to lepsie, svetlejsie a radostnejsie aby sa nasa cesta stala prijemnou a na jej konci sme mali kopec prijemnych obrazkov v pamati, ktore si vezmeme so sebou na druhu stranu.

 Bolesti a utrpenia je na svete viac ako dost a preto sa snazme byt lepsimi a skusme podat pomocnu ruku bez opytania.

 


Len tak... | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    publikované: 15.11.2007 09:18:09 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :)
    publikované: 15.11.2007 12:08:07 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Podávam...
    prijímaš:))) ...prsteň nabudúce::
    ..dakujem Always.."ľudmi" ma ešte nikto nenazval..hocijako..baba, ženská jedna , rachétľa, korytnačka,miláčik, onááá...no ale takto krásne..Chcem ísť na ten trh..by sa mi moja huba nezatvorila:)))) myslím od rečnenia...pekný deň na zelenom ostrove... a neprestávaj nás "ľudí" mať rád:))))
    publikované: 15.11.2007 12:59:46 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  4. :-)
    Diky
    publikované: 15.11.2007 14:40:18 | autor: Always (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. :)
    tak tak....len tí ľudia to Ivanko aj často zneužívajú...tiež som nepoučiteľná a aj sa za to na seba v istých chvíľach hnevám :( čo už, iná asi nebudem...

    peknučký večer ti prajem :)
    publikované: 15.11.2007 17:14:09 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  6. ivanko
    pekne si to :) veru pekne
    publikované: 15.11.2007 20:59:38 | autor: olga (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014