Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kto to vie,kto mi na to odpovie....

era večer som opäť zistil,že sú chvíle ked neviem čo povedať a radšej som bol ticho aj ked som mal veľkú chuť hovoriť niečo milé povzbudzujúce ale nedalo sa ani vlastne neviem prečo,no som rád,že som bol ticho,pretože iekedy je lepšie byť ticho ako trepať dve na tri.  

Viem,že niekedy kecám až moc a niekedy som zas ticho ako voš pod chrastou ale proste som extémista buď biele or čierne,žiadna šedá u mňa nemá šancu a tak ked sa občas pristihnem pri kecaní o ničom tak viem,že som v strese a potrebujem poriadny nádych,výdych a ukľudniť. Štastie pre mňa je v tom,že to nie je často. 

Keď máte niekoho na príjemný pokec tak je to veľmi príjemné a kecanie o ničom sa vytráca a vystrieda ho príjemný hovor o veciach bežných,menej bežných no proste sa to tak plynule strieda a čas plynie ako voda v rieke a vy si ani neuvedomíte ako,pretože vám je príjemne a fajn. Možno to je láska,ked sa môžete s niekým porozprávať dlhé hodiny a stále vám to nevadí,netrepete dve na tri a čas letí ako žrebec po pláni.  

Možno je to tak,že srdce je prepojené s rozumom a tak príjemný pocit z rozhovoru,ktorý vám napĺňa srdce pocitom pokoja a príjemného pocitu je zároveň potravou pre rozum,ktorý sa teší a vysiela signály cez svoje neuróny,že to je ono to je to čo ma napĺňa a dáva zmysel môjmu pôsobeniu. Ak sa to prepojí s srdcom tak to je možno láska,ktorá napĺňa náš život a je vlastne zmyslom bytia,nakoľko svet a život bez lásky by nebol úplný. 

Ale čo ak sa mýlim a pocit z rozhovoru nemá nič spoločné s láskou,čo ak láska je stav akejsi chémie medzi dvoma tvormi a rozhovor je len druhoradý produkt stretnutia dvoch ľudí,ktorých chémia or nazvite si to ako chcete dalo dokopy.  

Niekedy sme ovplyvnený výzorom,čo dnešná spoločnosť tak vyzdvihuje do popredia a umenie rozprávať sa upadá. Pamätám si na začiatky zoznamovania sa z nočným životom a bababmi u nás na dedinských zábavách,kde s umlohmotným pohárom bieleho or červeného sme pozývali baby porozprávať sa vonku pred sálu. Myslím tým naozaj porozprávať nie hneď ich prekotiť aj ked zámer o to tam bol jasný J proste sme nejako rozprávali a ked tam bola vzájomná príťažlivosť tak tý štastnejší z nás si ráno našli nohavice na kolenách zlené od trávy. 

Včera sa mi naozaj stalo asi po prvýkrát,že som nevedel čo povedať aby som niekomu zlepšil náladu a tým uľahčil liečenie a odohnal smútok a obavy z hlavy akokoľvek by som to rád. 

Tak čo vlastne je láska,pomoc niekomu koho ľúbime ? dokázať sa rozprávať s niekým dlhé hodiny bez toho aby sme si uvedomili čas ? chemická reakcia na daného človeka ? or obyčajná zvieracia príťažlivosť a pud ?  

Kto to vie,kto mi na to odpopvie ........


Láska a ...... | stály odkaz

Komentáre

  1. uff, tazke otazky
    povedala by som ze kombinacia. iba chemicka reakcia nestaci, to pomynie, iba super rozhovory nestacia, lebo druha strana ta musi pritahovat, pomoct - ja osobne, to zvyknem aj bez toho, aby som s dotycnym chodila, a obycajna zvieracia pritazlivost na stabilny vztah nestaci, pritazlivost pominie, rovnako ako chemia. a aj po tom, je dolezite vediet sa porozpravat, spolahnut na toho druheho....
    publikované: 30.05.2007 12:56:02 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Aj temy na zaujimave rozhovory sa mozu minut.
    Citala som v jednej knihe (Dean R. Koontz), ze: "Prava laska nastava vtedy, ked je ticho medzi dvoma prijemne." (To ticho nastava podla mna vtedy, ked ty dvaja maju uz co-to prekecane)
    publikované: 30.05.2007 13:06:41 | autor: prevazneneskodna (e-mail, web, autorizovaný)
  3. no, ja teda nie :))
    publikované: 30.05.2007 13:22:51 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Vierka
    suhlsim s tvojim popisom len ked najst spravne vyvazenu formu je velmo tazke ale dovera je pre mna osobne velmo dolezita aj ked sex milujem :-) no ale verit a spolahnut sa na niekoho je nieco uplne ine.
    publikované: 30.05.2007 14:08:17 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  5. prevazne.....
    ticho je niekedy prijemne vo vztahu to je pravda ale nesmie byt casto a podla mna nezalezi kolko toho maju dvaja prekecane.
    publikované: 30.05.2007 14:14:04 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  6. tak to sme dvaja :)
    preco si myslis, ze spolahnut sa na niekoho je nieco uplne ine? myslim si, ze v partnerskom vztahu by to malo platit najviac - nehovorim,ze mimo neho nie.
    ticho musi byt prirodzene, urcite nie na prvom rande - ked si obzeras vsetky obrazy v kaviarni, a kazdy poznas uz naspamat.....
    publikované: 30.05.2007 14:45:31 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  7. no mozno sme sa nasli :-)
    myslel som to v obraze ohladom toho sexu co som pisal.
    Urcite ma platit v kazdom vztahu aj ked v kamaratskom vztahu to je o niecom inom,nakolko partnersky vztah je hlbsi a viac citovy takze ak sa dovera narusi tam je to velmi citlive a bolestive.
    No aj na prvom rande moze byt chvilku ticho tak 1 min :-) kym najdesnieco nove na kazdom obraze co si si predtym nevsimol ....
    publikované: 30.05.2007 16:43:15 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  8. v obraze?
    asi nerozumiem.... popis :)
    ano, ale ked sa o tom obraze/obrazoch v kaviarni porozpravate, to je ine, ako cumiet do blba.
    minule som bola vonku s kamoskou. bol ti tam taky parik, starsi chlapik, a holka, prisla predavacka cervenych ruzi, a chlapik kupil. sedeli vedla seba. ale bolo vidno, ze sa nudia, (isli tam televizory) a obaja cumeli na telku, potom prehodili par viet o programe v telke, a potom zas len kazdy svojou stranou kukal.... potom sa pobrali a isli. bola to sranda sledovat, ale nerada to zazivam.
    publikované: 30.05.2007 16:49:32 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  9. láska..hmm
    nie som majster hlbokých myšlienok,ale ten pocit,keď máš niekoho po svojom boku a zväčša opačné pohlavie..ten pocit je fasa a vlastne to nie je ani pocit..je to,podľa mňa stav.
    publikované: 30.05.2007 17:12:06 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  10. láska
    ..už som to raz písala a mne sa to zdá nekonečná téma..láska má strašne veľa podôb a každý z nás musí vedieť,vycítiť sám, kedy príde...niekto ju pociťuje iba telesne, niekto duševne, niekto lásku iba dáva a niekto iba príjma...to je teória.. a ja vždy vravím, že teoretici sme úžasní, ale prax je úplne iná... Nechajme to na ňu: na prax, na lásku ...ona sa prihlási v našom živote, keď to najmenej čakáme, možno v podobe super priateľa(ky), božteka od Vášho "dediča"... :)) aj strach o niekoho blízkeho je láska, aj pomoc je láska...

    publikované: 30.05.2007 17:21:07 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  11. suhlas s vikinou...
    plus aj rozhovor je laska:))) teraz som o tom pisala:)
    publikované: 30.05.2007 17:35:05 | autor: jastericka (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Nepatraj ...
    Laska je podla mna dovod, preco sme tu, preco dychame, preco sa smejeme, preco placeme... Netreba patrat, ako to vsetko funguje. Jednoducho to tak je.

    Niekedy je lepsie mlcat, ako hovorit slova utechy, ktore mozu nechtiac vyzniet ako lutost. Mozno ta to zaskocilo, ze si nenasiel spravne slova povzbudenia pre niekoho, na kom ti zalezi, pretoze logicky sa ocakava, ze my by sme mali byt oporou pre toho choreho. Netreba robit to, co sa od nas ocakava, treba robit to, co citime. Niekedy staci stisk ruky, pohladenie, zmurknutie - jednoducho byt s tym clovekom aj bez slov.
    publikované: 30.05.2007 17:38:21 | autor: friduca (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. pekná úvaha :)
    a aj zaujímavé odpovede....tak sa pridám aj ja so svojimi písmenkami....pociťujem lásku aj pri rozhovoroch, som často smiešne nadšená z písmeniek a mám pri nich príjemné pocity, možno je to light forma lásky, ktorá je spojená s láskou k životu a všetkému živému :) tiež si myslím, že som bola stvorená pre lásku, pre to, aby som ju dávala a udržiavala radosť zo života druhých ľudí a keď cítim, že sa mi to darí, aj mne samotnej sa chce žiť :) a partnerská láska je intenzívna túžba po živote aj vďaka niekomu konkrétnemu, koho milujeme...nech je láska čokoľvek chemické či pudové, človek ju vníma inak, nevedecky, tajomne, božsky a v celej zmyselnosti, vášni, utrpení i smútku....je to niečo viac a pritom vôbec nemusí byť založená na telesnom kontakte :)
    publikované: 30.05.2007 19:29:42 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Dia
    to bolo pekne :)
    publikované: 31.05.2007 10:55:27 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  15. All
    vetky komenty su naozaj velmi dobre a verim,ze vsetci najdeme tu spravnu cestu a partnera/ku ktory nas urobia stastnym a budeme rozdavat lasku,pomoc a pomahat nasim bliznym ako aj cudzim a takto udrziavat radost a stastie v kolobehu zivota.
    publikované: 04.06.2007 22:58:39 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014