Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cesta...

nielen z mesta... (mozno z miesta)

Akurat som na cesto domov ked som uvidel chalana v mojich rokoch s zdravotnym postihnutim a pravdu povediac si momentalne viac vsimam taketo detaily, nakolko si tym stale viac a viac uvedomujem ako som vlastne stastny,ze som zdravy mam zdraveho syna, pracu, miesto kde spat nieco pod zub aj ked na zubara musim setrit J  

Sice smutim aj ked uz len tak mierne a viac spominam ale predsa len si uvedomujem,ze zivot by sme nemali premarnit hlavne ak sme zdravy. Nad cim sa rozculovat, pracou, ktoru spravi niekto iny,ked sa nahodou jedneho dna neprebudime a kto nastupi na nase miesto ? Nad tym ci prideme niekde neskor o pat minut,pretoze trafic je uplne na nic a my sa rozculujeme v buse s ktorym aj tak nepohneme teda ak nemame kurz u Davida Coperfielda J Alebo sa budeme rozculovat nad tym co bolo resp bude ale ani jedno nemozeme ovplyvnit v danej minute na danom mieste.  

Nie nema to vyznam ale aj napriek tomu sa obcas rozculujeme alebo aspon zacneme aj ked par hlbokych nadychov, pohlad na slnko a zelen pomoct moze a dostat nas spat do pohody. Bolo mi vhodne ak by sme si stale dokazali uchovat tieto obrazky v pamati a vzdy ked sa blizime k bodu varu si ich rychlo vybavit.  

Tolko krasych fotiek a clankov pribuda na blogu v tieto jarne dni az to laka a nuti sa stale len usmievat tak rozdavat jar a dobru naladu naokolo. Stale nejake spomienka zatieni slnko v nasej dusi or srdci no po dazdi vzdy vyjde slnko (teda ak nebyvate v IRL J ) a tak aj mne sa opat vyjasni ak vidim co vsetko mam bez toho aby som to vlastnil a chvalil sa tym co mi patri. Ludia maju zaujem sa chvalit co vsetko im patri ale patria vlastne oni sami sebe... ?  

A zase nam za okonom prsi a prsi akoby skoro udomacneny slovacisko v IRL povedal ale nam zese dobre je...e J no nie je to az tak zle dnes pretoze na druhej strane vidim z busu autobusu aj modru oblohu kde sa slnecne luce pomaliclky uberaju na spanok resp pripravit rano inym na druhej strane nasej modrej gule.  

Verim a dufam,ze tych slnecnych lucov toto leto uvidim viac a viac, pretoze dovolenku budem travit v Irskych uliciach a na lukach. Predsa len uz mam dost centimetrov a tak uz polievat ma netreba aj ked zase zalievat cervenym to hej ved aj krv potrebuje doplnit farbu no ni J a letnej sezone dobre vychladena desina pod altankom padne ej veru ako na zavolanie. Zeleny je ostrov tuna, co sa Irskom vola,  veru ked je vonku vlhko a seredno tak vsetci idu na jedno ... cierne s bielou penou co pada do hrdla samo.

Kolko veci k stastiu staci....? desina ci cervene or smotanove cierne k tomu objatie ci pohladenie jemne no a one povinosti triedne tiez, hlavne v stredu ked treba rozsirovat pracovnu triedu J  

Len tolko som chcel trochu tej cesty z mesta a myslienok z mojej hlavy opisat.

Pekny vecer zelam ;-)


Len tak z busu autobusu... | stály odkaz

Komentáre

  1. Ivanko,tlieskam:)))
    krasne si to, vsetko podpisujem, az na...chodim do prace peso nadhernym kuskom prirody a dnes nam krasne svietilo slniecko:)))
    A paci sa mi, ako cas aj v Tvojom pripade lieci:))))
    publikované: 28.04.2008 19:54:30 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. tož dobré veru
    desinka je fajn,aj keď v posledenj dobe registrujem akési napätie a iskrenie,až mi pixel na monitore bliká,ale ,úspešne sa tomu vyhýbam a tak sú Tvoje myšlienky fasa ;)
    publikované: 28.04.2008 20:44:20 | autor: pod altankom (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. mne sa páčilo toto:
    "...a tak aj mne sa opat vyjasni ak vidim co vsetko mam bez toho aby som to vlastnil...", veľmi trefná myšlienka a tiež sa z toho, čo v skutočnosti nemám, teším :)

    tieto tvoje dnešné písmenká som dnes potrebovala, dík ;)

    aj tebe peknučký večer :*
    publikované: 28.04.2008 20:49:25 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  4. každý z nás hľadá svoje miesto na tom to svete ...........
    hmm... koľko veci k šťastiu stačí ....?
    Tak to naozaj neviem, ale je tu zopár blogov , ktoré rada čítam, lebo za " nikom "vidím Človeka , no a medzi nimi patríš aj ty , som rada, že spoznávam, keď aj nepriamo takých blogerov.... čítala som aj tvoje predošlé články ,nechcem povedať, že sa mi páčia ....je to o niečom inom, je to niečo viac...
    publikované: 28.04.2008 21:03:16 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Ivan alias Always...
    Asi si bol v dobrej pohode, keď si počas cesty z práce dokázal dať dokopy toľko písmenok. A naozaj nevšedných, hĺbavých... Múdre slová ti prišli na um v tom buse autobuse. Niekomu by nestačilo voziť sa aj celý deň a nenapísal by to tak. (To, že si si to už nestihol po sebe prečítať, to nevadí. Sú tam len malé chybičky krásy, ktoré sú
    zanedbateľné...) Želám Ti pekný večer. A oddychuj! :-)))
    publikované: 28.04.2008 21:19:54 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  6. :)
    publikované: 28.04.2008 21:28:44 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Hopsa hejsa do Brandejsa ... :-)
    vazeny priatelia virtualno skutocny.

    Hanka - Dakujem a veru aj ja by som chodil radsej peso ale to by som akurat prisiel a padla :-) a prirody hmmm tiez nie prave naj po ceste. Cas, cas je sv... spomienky ti navzdy necha no slzy ti vysusi...

    Teide - ake napatie ? snad nie doma ... uf uf este,ze sa vyhybas... :-) a Dakujem. (sak musime trimac spolu ne ) :-)))))

    Diuska milucka - Dakujem a som rad ak aspon trosku pomohli or potesili ;-) veru nemusime vlastnit nic iba seba a ostatne je nase, navzdy.

    Iris - Dakujem a nevsimol som si,ze by si tu uz niekedy zanechala koment tak ta Vitam. stastie je len muska zlata ... ;-) ale mas pravdu ani ja to neviem len si myslim ze ano a stale hladam miesto. SOm rad ak sa ti niektore moje vyplody zdaju o nicom viac...uf ale mi odlahlo uz som sa zlakol,ze sa ti nedajboze pacia :-)))

    Martuska - Dakujem, nooo aj hej, vlastne spisovne áno :-) cely den sa nemam cas vozit a asi aj muza sa rada vozi so mnou ;-) Citat po sebe by som mal ale kym rozlozim pisaci stroj a potom ten kabel tahat aby som bol on-line :-) ale som rad,ze aj napriek hrubkam ti to nevadi :-) Budem sa snazit oddychovat len keby tie ucty netrebalo platit :-)))


    BV - Vdaka za navstevu :)


    Dakujem vam vsetkym za navstevu a komentiky.
    Dobru noc a krasne sny (streda je az o dva dni :-) )



    publikované: 28.04.2008 22:31:55 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Ivan... ja ešte tak narýchlo...
    Ja len aby si si nemyslel, že som to prehliadla. :-))) Mám už na to vycvičený nos, teda skôr oči... Ja si nečítam po sebe komentáre. Nechávam to tak... tak Ty zasa môžeš texty. Zvlášť, keď píšeš také dlhšie - ako tento dnešný. A teraz už krásne sny...
    publikované: 28.04.2008 23:16:21 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Martus
    ale to je uplne v pohode, predsa len gramatika mi nikdy nesla a uprimne som sa s tym nikdy netrapil :-))) niekedy pisu myslienky or hlava sama a ja ich necham plynut na pomyselny harok ako chcu,pretoze niekedy som len posol...
    Bru ..
    publikované: 28.04.2008 23:22:02 | autor: Always (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Svoju úlohu posla zvládaš na výbornú...
    Teším sa na ďalšie posolstvá... :-))) Dobú nôcku!
    publikované: 28.04.2008 23:37:15 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Dobrú nôcku ...
    malo byť... hovoria škriatkovia...
    publikované: 28.04.2008 23:38:01 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  12. :)
    jar je tusim uz aj v IRL :)
    publikované: 29.04.2008 03:38:42 | autor: essence (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. cervene
    ja rad :) a rozculovat sa obcas treba, je to celkom dobry ventil, usmev mam na tvari skoro stale... :)
    publikované: 29.04.2008 06:11:34 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Pekné :-)
    I takto na ráno... :-)
    publikované: 29.04.2008 06:45:58 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Essence
    veru je aj tu ale obcas to tak nevyzera ked si onee to prsi :-)
    publikované: 29.04.2008 09:02:43 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  16. TP
    sak veru tak je predsa najblizsie ku krvi nie :-) ale v lete aj bile obcas prelozim... rozculim sa len obcas ale potom to je celkom zaujimve :-))) Usmev sa snazim drzat za kazdu cenu aj ja :-)
    publikované: 29.04.2008 09:04:41 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Dakujem Rusalka
    a pekne rano ti prajem :-)
    publikované: 29.04.2008 09:05:22 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  18. :-)
    pekne pozitívne...
    publikované: 29.04.2008 09:35:33 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Piratka
    myslis ... :-)
    publikované: 29.04.2008 11:56:41 | autor: Always (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Always,
    tak teda aspoň si sa pokúsil..a stále môže byť horšie ;-) tak buďme radi, že je to tak, ako to je ;-)
    publikované: 29.04.2008 15:20:33 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  21. Ivan
    dobre si pamätáš nenechala som tu žiadny koment, a.1., preto lebo tie blogy čítam nepravidelne a moje reakcie by boli neaktualné .
    ad.2. preto lebo tu väčšinou vidím prispievať len blogerov medzi sebou a ja som len taký "vonkajší" človek :) , ale sem-tam sa predsa ozvem, aby som nemala výčitky svedomia ...pripadám si totiž ako keby som tu šmirovala , či pozerala cez kľúčovú dieru :)--( mám pocit, že musím vás upozorniť, že sme tu aj my, mlčiaci čitatelia )
    publikované: 05.05.2008 00:23:54 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Iris
    Nie je problem, kludne citaj aj bez komentov :-) je to len na tebe ci chces alebo nie komentovat ale podstata blogu je predsa v tom,ze piseme co chceme a cita to kto chce.
    publikované: 05.05.2008 23:06:03 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  23. Jéje... Always... aspoň raz som Ťa tu stretla "osobne"...
    Tak Ťa aspoň pozdravujem. A ak sa Ti chce, skús nakuknúť na moju báseň tak trochu o mužoch... Ahojček!
    publikované: 05.05.2008 23:09:53 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  24. A Iris pozdravujem tiež...
    Mávaš pekné komentáre. To sa cení. Niektoré komentáre (aj ďalších jednotlivcov) sú častokrát hodnotnejšie ako čudesné príspevky... :-))) To sa samozrejme netýka Alwaysa. On skôr prekvapí... v dobrom.

    Ivanko, sorry, že tak trochu klebetím aj o Tebe... však tu už pomaly ani nie je o kom... :-)))
    publikované: 05.05.2008 23:12:34 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  25. ALways
    z krásnych hlbokých myšlienok, Tebe vlastných..prešiel si ladne ako statný jednorožec (tých je sakra vzácne málo) do humoru lahkého ako vánok... ako nediplomovaná striga -doktorka poviem... už len lietať ako vták:) Výborné a krásne slová pred voľným dňom a spánkom. ďakujem.:)))))
    publikované: 08.05.2008 21:22:23 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  26. Vikina
    no vtak som a to riadny :-) ale lietat este nefim ... neni za co som rad ak sa pacilo.
    publikované: 08.05.2008 22:42:38 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  27. očuj vtáku...
    polietame??? krídla roztiahneme len tak bude perie lietať:)
    publikované: 08.05.2008 22:53:34 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  28. Veru pome na to
    dame poriadne zhora a vysoko a potom aj perie bude litat :-)
    publikované: 08.05.2008 23:20:30 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  29. a ktory z nás
    bude zobák a ktorý onééé...chvost??:)) ja budem radšj ľavé krídlo... letím!!!!!! ...nálet nad posteľou a povolenie pristáť na "stračej nôžke" mám???? mám.. aj na papieri...
    publikované: 08.05.2008 23:32:35 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  30. tu veza, tu veza
    povolenie mate, vyska v poriadku pomaly klesajte na poziciu... navigacia vizualna, nefunguje osvetlenie ... vitame na "stacej nohe" :-))) a prajeme prijemny pobyt. Veza koniec
    publikované: 08.05.2008 23:37:13 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  31. :))))))))))))))))
    ja nemôžem ... ani pristáť, lebo mám slzy od smiechu v očiach:))) dobre veža, pristávam a ráno podám hlásenie, kapitán už spí a navigátor stráca jasný pohľad. Veži prajem dobrú noc:)
    publikované: 08.05.2008 23:40:52 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  32. :-)))
    tak tento slovný ping-pong sa skvele číta :-)))
    publikované: 12.05.2008 17:33:47 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014