Ivan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Úskalia života - XVII Dvojice

Peter sa pozeral na Maléra,ktorý sedel pokojne s výrazom tváre ako štastné šteňa čakajúce na nejakú dobrotu, ked spolu sedeli na obede v reštaurácii pri rieke kde sa svieži vánok pohrával s Svetuškinmi vlasmi a prehadzoval ich z strany na stranu a zakrýval nádherné zelené oči,ktoré sa veselo usmievali na Petra.

 Od kedy Silvia oznámila Malérovi,že je tehotná a čakajú spolu dieťa tak sa Malér usmieval a nik z jeho známych ho nespoznávala,pretože Malér sa stále obzeral po babenkách okolo,žmurkal na každú krajšiu, píjaval každý večer a stále by sa len bavil a niekam chodil, proste neobsedel na mieste dlhšie ako pár chvíľ. Silvia len poznamenala,že sa snád nebude musieť starať o dve deti naraz a hodila významný pohľad smerom k Malérovi a ten len s kľudom poznamenal aby sa nebála,že on ešte nie je taký starý aby sa vracal do detstva.  

Slnko sa opieralo o stranu reštaurácie kde sedeli všetci štyria a vychutnávali si zmrzlinu po výbornom obede.Svetluška mu nastavila svoju tvár na ktorej sa na milisekundu objavil smutný výraz a v momente zmizol ale zanechal za sebou malý šedý mráčik túžby po jej vlastnom bábe. Silvia sa síce tvárila,že teda tak budem mať dieťa no a čo ale Svetluška videla or cítila jej radosť,ktorú Silvia ale nedávala veľmi najavo avšak každá žena pozná ten pocit a má radar na to štastné žiarenie tehotenstva. 

Malér už objednával dalšiu rundu osviežujúceho mochita samozrejme,že pre Silviu bez alkoholu,predsa ako nastávajúca mama sa už s alkoholom musela dobrovoľne rozlúčiť. 

A čo Andy ozval sa ti ? opýtal sa Peter Maléra, nejako som o ňom dlho nepočul a na moje telefonáty odpovedá,že má toho teraz dosť a ozvem sa neskôr,proste je nejaký mimo od tej nehody. To by som netvrdil,skôr je mimo od večere ked si doniesla tú svoju kámošku Svetluška dodal Malér. Prosím ?! ozvala sa Svetluška s Petrom takmer spoločne.To ako myslíš,že niečo majú spolu bez toho aby sa tým pochválili aj nám,ved Lenka mi vždy spomínala svoje nové objekty. No je pravda,že ty si tiež veľmi nechodil s bubnom na zajace ked ste sa dali dokopy povedal Peter Malérovi s miernym úsmevom. Jaj no len sa teraz toto, odvetil Malér ved sám som netušil,že môžem nájsť niekoho kto by ma mohol milovať a koho by som miloval ja, až som stretol teba láska odvetil Malér s pohľadom upretým na Silviu.  

V tom čase Andy sedel v parku oproti reštaurácii na druhom brehu rieky a čakal na Lenku s ktorou si dali spicha na mieste kde bola najmenšia šanca stretnúť niekoho z ich známych.  

Teda Andy sa mi nezdá ako práve vhodný typ pre Lenku,resp Lenka nie je na niečo vážne prehodila Svetluška ked si odpila z čerstvého mochita. Prečo si to myslíš opýtal sa Malér. No akoby som to ozrejmila asi takto, Lenka nie je zlá baba ale je to mrcha na prachy a nehľadá nič iné ako zábavu a niekoho, koho môže vyciciať a potom galantne opustiť pre niekoho iného s väčšou peňaženkou.  

Ja som tiež nebol práve naj kvítko poznamenal Malér a pozri,zmenil som sa ked som stretol Silviu,pretože každý potrebuje niekoho,kto ho bude milovať a potom sa všetko zmení a ľudia nájdu svoj zmysel života ked nájdu svoju polovičku. 

Andy sa práve usmieval na prichádzajúcu Lenku,ktorá sa pohybom šelmy na love s pohľadom hodnotiacim možné objekty dobre schovaným za slnečnými okuliarmi značky GUCCI samo,že pravými a nie nejakým šmejdom z tržnice kde nakupujú tie chudinky čo musia pracovať aby si mohli kúpiť napodobeninu známej značky.  

Ahoj,tak ako sa máš dnes, noha už tak nebolí ? opýtala sa Lenka ked konečne dorazila k lavičke s Andym. Ále nestojí to za reč, trochu ju cítim ale to už asi budem vždy, no aspoň budem vedieť kedy bude pršať tak nemusím pozerať predpoveď počka a možno budem práve ja televízna rosnička. Lenka si prisadla až po dôkladnej obhliadke okolia ked bolo jasné,že ju nik neuvidí s Andym,ktorý nebol práve naj úlovok ale niečo vnútri ju príjemne zohrievalo ked bola sa Andym a tak sa tomu sama divila,prečo je vlasne s niekým,kto ani poriadne auto nemá a prachmi zďaleka neovplýva.  

Tak čo dáme si krátku prechádzku s zastávkou na colu alebo zmrzku ? prípadne môžme niekam skočiť na niečo pod zub kým sa dostaneme ku mne alebo k tebe ? opýtal sa Andy a šibalsky žmurkol na Lenku. Napodiv sa trošku nahnevala a aj trochu začervenala ale viac menej ju to rozosmialo a potešilo,takže sa dvihla z lavičky s vetou no budeš tu dlho vysedávať sa pohla smerom od lavičky.


Na pokračovanie... | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014